Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Antologi(ja) - Borivoj Rašuo

Veoma originalan spoj između arhaičnih simbola i njihovog tumačenja u kontekstu modernog vremena stvara odnos blizak samo istinskim pesnicima ...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Poezija

Šifra Proizvoda: 8111

Poslednja cena bila je: 388 din

Karakteristike proizvoda: Antologi(ja) - Borivoj Rašuo

Naziv Knjige : Antologi(ja)

Autor: Borivoj Rašuo

Pismo: Srpski - Ćirilica

Format: 12x17 cm

Broja strana: 100

Povez: Tvrdi + Zaštitni Omot

Izdavač: Dereta

Opis proizvoda: Antologi(ja) - Borivoj Rašuo

*** O Knjizi ***

Kada bi bilo moguće sačiniti kakav sveobuhvatni metafizički rečnik za sve ono što našem načinu kazivanja inače trajno izmiče i kada bi se u tom rečniku našlo mesta - a moralo bi se naći - za to, uslovno govoreći, prožimanje načela svetlosti i tame, onda bi u odgovarajućoj rubrici moglo biti samo svetlotamlje Borivoja Rašua. A u takvom jednom rečniku i neki drugi pojmovi, neiskazivi jezikom filozofa i proznih pisaca, mogli bi se ovog puta u verbalni iskaz uobličiti ne toliko jednim izrazom koliko čitavim jednim stihom.

Nikola Milošević

Poezija Borivoja Rašuo nastavlja se u simboličkom smislu na autohtonu liniju u srpskom pesništvu duboko vezanu za tradiciju i njenu mitsku matricu. Veoma originalan spoj između arhaičnih simbola i njihovog tumačenja u kontekstu modernog vremena stvara odnos blizak samo istinskim pesnicima; vreme nikada ne određuje svog pesnika - pesnik određuje svoje vreme, samo je poezija ono što je u vremenu i epohi večno.

Petar V. Arbutina

*** O Autoru ***

Borivoj Rašuo rođen je 10. oktobra 1957 u Žagroviću kod Knina. Nakon završene opšte gimnazije u Kninu upisao se na Fakultet političkih nauka u Beogradu.

Fakultet političih nauka, smer društveno-politički, završio je 1982. Magistrirao je na istom fakultetu. Za vreme osnovnih studija, 1981 godine dvostruki je dobitnik Oktobarske nagrade grada Beograda za istraživanje iz oblasti politkologije.

U Republici Srpskoj Krajini u dva mandata (1991-1995) obavlja funkciju ministra u Vladi Republike Srpske Krajine; u prvom mandatu 1991 ministar je spoljnih poslova a u drugom 1994 ministar za informisanje.

Objavljivao je stručne radove u politikološkim, sociološkim i književnim časopisima (Politikološke studije, Sociologija, Filozofske sveske, Književne novine, Javnost, NIN, Politika ...).

Do sada objavio: Čemu više Jugoslavije (politička studija, Beograd 1996), Republika Srpska Krajina (zbornik radova, Beograd, 1997) i pesničke zbirke; Ishodište (1998), Utočište (2000), Pribežište (2002), Snoviđenje (2004), Proviđenje (2006).

Član je Udruženja književnika Srbije.

Živi i radi u Beogradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.