Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Dnevnik Marte Koen, Svetislav Basara

Ko je Marta Koen? Bivša revolucionarka, veštica, niko…! Previše pitanja na početku priče o arhivolšebnici, umetnici i kabalistkinji, poslednjoj dami bell epoq i prvosveštenici boljševizma.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 101
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 8126

Poslednja cena bila je: 1080 din

Karakteristike proizvoda: Dnevnik Marte Koen, Svetislav Basara

Naziv Knjige : Dnevnik Marte Koen

Autor: Svetislav Basara

Izdavač: Dereta

Godina izdanja: 2008

Br. str.: 288

Povez: tvrd povez

Format: 20.5x21

Pismo: latinica

ISBN: 978-86-7346-691-0

Opis proizvoda: Dnevnik Marte Koen, Svetislav Basara

*** O Knjizi ***

Dim sa istorijskih zgarišta ideologija, bivših utopija "po meri čoveka" očigledno nije posledica potrošenosti, već uzrok novog pogleda na "konačne" istorijske istine.

Krajem osmedesetih godina dvadesetog veka u Beogradu umire izvesna Marta Koen i sve bi ostalo kao slika bulevarski prepoznatljive stvarnosti, u psihološkom okviru socijalističkog malograđanstva, da se na sahrani ne pojavljuje krem tadašnjeg partijskog i državnog rukovodstva. Ko je zaista misteriozna gospođa? Ko je monah Nikodim koji je optužen za podmetanje požara u Martinom stanu? Da li novinar dnevnog lista "Borba" Pavlović može od svega toga da napravi novinsku priču, koja u isto vreme neće biti i priča njegovog života - prečica do azila za umobolne.

Partizanski komandanti, disidenti, spiritisti, Sigmund Frojd, iluzionisti i ezoteristi, pa čak i Josip Broz, opsednut strahom od tramvaja, samo su neki od likova ove pikarske avanture kroz zaumno i okultnu pozadinu, komunističkog pokreta u Jugoslaviji.

Previše pitanja na početku priče o arhivolšebnici, umetnici i kabalistkinji, poslednjoj dami bell epoque i prvosveštenici boljševizma. Svet apsurda Basarine proze sa prezirom prema običnoj ljudskog i istorijskoj logici, obrušava se na ovu epizodu šireći njen uticaj u svim poznatim i nepoznatim pravcima, otkrivajući lica i naličja života i teško dostupne istine.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.