Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Graditelj Violina, Džon Markeze

Čitaocu otvara vrata izolovanog i fascinantnog carstva muzike, muzičara i zanatskog umeća koje ponire u suštinu umetničke kreacije i sveta umetnosti.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 109
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 8138

Poslednja cena bila je: 594 din

Karakteristike proizvoda: Graditelj Violina, Džon Markeze

Naziv Knjige : Graditelj Violina

Autor: Džon Markeze

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 14x21 cm

Broja strana: 203

Povez: Broširan

Izdavač: Dereta

Opis proizvoda: Graditelj Violina, Džon Markeze

*** O Knjizi ***

Vekovna i do kraja nerazjašnjena priča o graditeljstvu violina traje još uvek u bezvremenoj radionici u Bruklinu, nastavljajući misiju kristalnog zvuka preko dvorana Karnegi hola i Centra Linkoln sve do Kremone, rodnog Stradivarijevog mesta. Graditelj violina čitaocu otvara vrata izolovanog i fascinantnog carstva muzike, muzičara i zanatskog umeća koje ponire u suštinu umetničke kreacije i sveta umetnosti.

Violina izaziva u čoveku nešto što nijedan drugi instrument ne može, nešto izuzetno, čarobno i dirljivo. To su Bahova matematička čuda, jecaj ciganske melodije, Betovenovo dostojanstvo puno bola u Koncertu u C-duru. To je Isak Štern koji svira uspavanku. To je nešto najbliže ljudskom glasu. Nijedan drugi instrument nije obavijen tolikim slojevima mita i nauke. Građenje violine rukama jednog čoveka, od početka do kraja, takođe je slično čudu.

*** Kritike ***

„U našem lažnom, lagodnom svetu brze hrane uzbudljivo je saznati da stari zanat građenja violina još postoji u Bruklinu. Džon Markeze, jedan od američkih najboljih publicista, istražuje život Sema Zigmuntoviča, retro-profesionalca spretnih umetničkih prstiju Antonija Stradivarija. Graditelj violina sadrži čaroban, dubok i elegantan pogled na trajnu težnju za postizanjem visokog kvaliteta u savremenom društvu, u kojem se stvari kupuju da bi se bacile."

Daglas Brinkli, univerzitetski profesor istorije, autor knjige Veliki potop


„Zavodljivo razmišljanje o povezanosti - i napetostima - između umetnosti, zanata i struke."

Publishers Weekly

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.