Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Ispovesti, Sveti Avgustin

Jedan od najznačajnijih ranohrišćanskih mislioca u svom najbitnijem filozofskom traktu o suštini ljudskog bitisanja i odnosu prema Bogu i Svetu ...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 112
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Društvene nauke - popularno

Šifra Proizvoda: 8145

Poslednja cena bila je: 432 din

Karakteristike proizvoda: Ispovesti, Sveti Avgustin

Naziv Knjige : Ispovesti

Autor: Sveti Avgustin

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 14x21 cm

Broja strana: 103

Povez: Broširano

Izdavač: Dereta

Izdanje : 2009. god

Opis proizvoda: Ispovesti, Sveti Avgustin

*** O Knjizi ***

Jedan od najznačajnijih ranohrišćanskih mislioca u svom najbitnijem filozofskom traktu o suštini ljudskog bitisanja i odnosu prema Bogu i Svetu ...

*** O Autoru ***

Avgustin (Aurelius Augustinus, ili sveti Avgustin) rođen je 13. 11. 354. god. (Alžir), a umro 28. 8. 430 (Alžir). Najpre paganin (manihejac) u tadašnjem latinskom carstvu, uprkos majci hrišćanki (sv. Monika u Katoličkoj crkvi), preobratio se pod uticajem biskupa Ambrozija (sv. Ambrozije) u hrišćanina i sam 387. godine, u Milanu. Napustio je, posle toga, poziv profesora kojim se dotle bio bavio (Tagasta, Kartaga, Rim), da bi prihvatio izvestan vid monaškog života u severnoj Africi, a potom i crkvena zvanja (biskup u Hiponu 395. godine). Ostavio je stotinu dela, i njegov je teološko-filozofski autoritet neosporan.

Sveti Avgustin, koji je među ranohrišćanskim misliocima važio kao apologeta, nastojaće svom svojom revnošću da šturu misaonost skripturalnih naznaka podrži obilato vlastitom racionalnošću, ne bi li se ova u svome dovršenom obliku pokazala saglasnom i logički neospornom. Mireći laicističku grčko-rimsku tradiciju s višestruko disparatnim hrišćanskim otkrovenjem, priveo ga je do onog (uprošćenog) oblika kakvim ga hrišćanska crkva iskazuje do danas.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.