Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Poslednja Kineska Carica, Anči Min

Roman o ženi koja je iz perspektive kineskog carskog trona u Zabranjenom gradu gledala kako se osipa i nestaje hiljdugodišnja kineska imperijalna moć.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 90
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 8344

Poslednja cena bila je: 909 din

Karakteristike proizvoda: Poslednja Kineska Carica, Anči Min

Naziv Knjige : Poslednja Kineska Carica

Autor: Anči Min

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 17 x 25 cm

Broja strana: 216 strana

Povez: Tvrdi + Zaštitni Omot

Izdavač: Dereta

Izdanje : 2005. god

Opis proizvoda: Poslednja Kineska Carica, Anči Min

*** O Knjizi ***

„Jedno od najstarijih predskazanja u Kini je predviđalo je da će "Kinu uništiti jedna žena". Ovo proročanstvo se približava svom ostvarenju.“

– Dr. Džordž Ernest Morison,

dopisnik londonskog Tajms-a iz Kine (1892–1912)

Poslednja kineska carica je roman o ženi koja je iz perspektive kineskog carskog trona u Zabranjenom gradu gledala kako se osipa i nestaje hiljdugodišnja kineska imperijalna moć. Poslednja kineska carica je i priča o zadivljujućoj i samouverenoj ženi, koju su generacije smatrale velikom zavodnicom i ubicom.

Trgovina opijumom sa Evropom postepeno je osipala moć dinastije Čing. Orhideja, prelepa sedamnaestogodišnjakinja, iz aristokratske ali osiromašene porodice, zahvaćena je vrtlogom kada neočekivano saznaje da je izabrana da postane careva konkubina niskog ranga.

Svet Zabranjenog grada je nabijen erotikom, ali i vođen uzvišenim ritualima. Međutim, iza njegovog bezgrešnog lica, kriju se nagoveštaji izdaja i ubistava. Na hiljade konkubina učiniće sve kako bi caru rodile sina, i tako i same postale carice. Odlučna da ne postane žrtva ljubomore i nepoštene igre, Orhideja se obučava u veštini udovoljavanja muškarcu, izborivši se za svoj put do carske spavaće sobe, gde zavodi vladara. Njena moć raste, ali ona ne zna da će sa njom nestati i Kina. Ona će biti poslednja kineska carica.

Anči Min iscrtava živ portret ove rastrzane iako neporecivo zanimljive žene i, kroz Orhidejin život, opisuje raskoš kineskog dvora, kao i seksualni i politički život carskih konkubina. Bogat detaljima i potpuno zasenjujući, ovaj roman je uzvišena drama lirizma.

Rođena u Šangaju, 1957. godine Anči Min je sa sedamnaest godina poslata u radni kolektiv, gde ju je pronašao čovek koji je tražio talente za šangajski filmski studio Madam Mao, u kome je počela da radi kao filmska glumica. U Sjedinjene Države je stigla 1984. godine. Knjiga njenih memoara, Crvena azaleja, dobila je Nagradu Njujork Tajmsa 1994. godine, i postala međunarodni bestseler, čija su prava prodata u dvadeset zemalja. Njen sledeći roman, Privlačna Madam Mao, objavljen je uz svestranu pohvalu kritike, i takođe je postao nacionalni bestseler. Romani Katarina i Divlji đumbir zaslužili su izvanredne prikaze i prijem kod čitalačke publike i kritike, ostvarujući zadivljujući uspeh u svetu.

*** O Autoru ***

Rođena u Šangaju, 1957 godine. Sa osamnaest godina je poslata u radni kolektiv, gde ju je pronašao čovek koji je tražio talente za šangajski filmski studio Madam Mao, u kome je počela da radi kao filmska glumica. U Sjedinjene Države je stigla 1984 godine. Knjiga njenih memoara, Crvena azaleja, dobila je Nagradu Njujork Tajmsa 1994 godine, i postala međunarodni bestseler, čija su prava prodata u dvadeset zemalja. Njen sledeći roman Privlačna Madam Mao, objavljen je uz svesrdnu pohvalu kritike, i takođe je postao nacionalni bestseler. Romani Katarina i Divlji đumbir zaslužili su izvanredne prikaze i prijem kod čitalačke publike i kritike ostvarujući zadivljujući uspeh u svetu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.