Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Premeravanje Sveta, Danijel Kelman

Diskretnim humorom, Danijel Kelman opisuje živote dvojice genija Aleksandra fon Humbolta i Karla Fridriha Gausa, u prefinjenoj igri sa činjenicama i fikcijom...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 8346

Poslednja cena bila je: 540 din

Karakteristike proizvoda: Premeravanje Sveta, Danijel Kelman

Naziv Knjige : Premeravanje Sveta

Autor: Danijel Kelman

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 14 x 21 cm

Broja strana: 220 strana

Povez: Broširano

Izdavač: Dereta

Izdanje : 2007. god

Opis proizvoda: Premeravanje Sveta, Danijel Kelman

*** O Knjizi ***

Autentičan bestseler, preko 600 000 primeraka prodatih u Nemačkoj. Prevedeno na 13 jezika!

Diskretnim humorom, Danijel Kelman opisuje živote dvojice genija Aleksandra fon Humbolta i Karla Fridriha Gausa, u prefinjenoj igri sa činjenicama i fikcijom...

Negde krajem 18. veka, dva mlada Nemca su započela sa premeravanjem sveta. Prvi, Aleksandar fon Humbolt, istraživao je prašume i stepe, plovio po Orinoku, na sebi ispitao dejstvo otrova, brojao vaške na glavama domorodaca, zavlačio se u rupe u zemlji, peo se na vulkane, sreo se sa morskom nemani i ljudožderima. Drugi, matematičar i astronom, Karl Fridrih Gaus, nije mogao da zamisli život bez prisustva žena. Ipak, to ga nije sprečilo da čak i prve bračne noći skoči iz kreveta i zapiše jednu formulu. U svom zavičajnom Getingenu, dokazao je da se prostor krivi. Kada su postali stari, poznati ali i pomalo osobenjaci, sreli su 1828. u Berlinu. Gaus još takoreći nije ni izašao iz kočije a već su se obojica duboko upetljali u politički smutnju u Nemačkoj, posle pada Napoleona.

Uz diskretan humor, Danijel Kelman opisuje živote dvojice genija. Njihove čežnje i slabosti, njihovo kretanje po ivici između podsmevanja i veličanja, propadanja i uspeha. „Premeravanje sveta" je prefinjena igra sa činjenicama i fikcijom, jedan filozofsko avanturistički roman, retke mašte, snage i sjaja.

*** O Autoru ***

Danijel Kelman rođen je 1975. u Minhenu, a živi u Beču. Za svoje romane i priče, koji su prevedeni na više od deset jezika, dobio je mnogobrojne nagrade, između ostalih i nagradu "Kandida" za 2005. godinu za roman Ja i Kaminski, koji je postigao veliki međunarodni uspeh.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.