Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Starac i more - Ernest Hemingvej

Starac i more, najznačajnije delo Ernesta Hemingveja, priča je o kubanskom ribaru tokom trodnevne borbe za goli život na otvorenom moru, ali i sa svojom ljudskom naravi.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 55
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Klasici svetske i domaće književnosti

Šifra Proizvoda: 83631

Poslednja cena bila je: 594 din

Karakteristike proizvoda: Starac i more - Ernest Hemingvej

Starac i more - Ernest Hemingvej

Br. str.: 104

Povez: broš

Format: 20 cm

Pismo: latinica

ISBN: 978-86-89203-76-9

Opis proizvoda: Starac i more - Ernest Hemingvej

Starac i more, najznačajnije delo Ernesta Hemingveja, priča je o kubanskom ribaru tokom trodnevne borbe za goli život na otvorenom moru, ali i sa svojom ljudskom naravi, satkanom od slabosti, ponosa i strahova, koja veoma lako može postati i njegov najveći protivnik.



Pred našim čitaocima je novi prevod starog remek-dela koje jednostavnim, a ipak živim, ubedljivim i preciznim jezikom govori o sučeljavanju pojedinca s neumitnim silama prirode i strašnim životnim činjenicama, kada se poraz čini kao jedini ishod. Podatak da je Starac i more tek jedan od devet romana koje je Nobelov komitet, u svom obrazloženju odluke o dodeljivanju najveće književne nagrade na svetu, eksplicitno izdvojio iz celokupnog dela jednog dobitnika, dovoljno govori o njegovoj neprolaznoj vrednosti. Hemingvej nam je ovom novelom ostavio kolosalni dokaz svog književnog genija i veličanstveni doprinos književnosti XX veka.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.