Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Uspon i Pad Parkinsonove Bolesti, S. Basara

Ova knjiga je roman koji je povremeno istorija i istorija koja je povremeno roman. Granicu između žanrova, istine i laži jedino može da odredi hrabar čitalac.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 8388

Poslednja cena bila je: 1155 din

Karakteristike proizvoda: Uspon i Pad Parkinsonove Bolesti, S. Basara

Naziv Knjige : Uspon i Pad Parkinsonove Bolesti

Autor: Svetislav Basara

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 12 x 20 cm

Broja strana: 276 strana

Povez: Tvrdi Povez

Izdavač: Dereta

Izdanje : 2006. god

Opis proizvoda: Uspon i Pad Parkinsonove Bolesti, S. Basara

*** O Knjizi ***

DOBITNIK "NINOVE" NAGRADE ZA NAJBOLJI ROMAN - 2006.!!!

Originalna groteska prožeta autentičnom Basarinom ironijom o Svetoj bolesti i njenim posvećenicima, apostolima i protivnicima...

Demjan Lavrentjevič Parkinson, izumitelj strašne bolesti i glavni junak ovog romana, umire od iscrpljenosti 1947. godine u logoru na Kolimi pod lažnim imenom Nikolaj Nikolajevič Kuznjecov. Do tog dana on pokušava da iz perspektive čudne bolesti promeni okolinu, sastavljajući fragmente odavno razbijene celine integralne slike sveta, u stalnoj borbi sa himerama istinske bolesti i lažnog zdravlja i njihovim invertovanim ulogama kao paklenim okosnicama sunovrata sveta u revolucije, ratove, ezoteriju i alhemiju.

Ova knjiga je roman koji je povremeno istorija i istorija koja je povremeno roman. Granicu između žanrova, istine i laži jedino može da odredi hrabar čitalac.

*** O Autoru ***

Svetislav Basara, rođen 21. decembra 1953. u Bajinoj Bašti (Srbija), autor je više od dvadesetak književnih radova - romana, zbirki pripovetki i eseja. Dobitnik je više srpskih nagrada za književnost, a njegov roman "Fama o biciklistima" smatra se jednim od najboljih romana druge polovine dvadesetog veka u srpskoj književnosti. Objavio je knjige: Napuklo ogledalo, Peking by Night, Kinesko pismo, Fama o Biciklistima, Bumerang, Džon B. Malkovič, Kratkodnevnica, Loony Tunes, Mongolski bedeker, Na gralovom tragu, Na ivici, najlepše priče, Srce zemlje, Sveta mast, Ukleta zemlja, Uspon i pad Parkinsonove bolesti. Drame su mu izvođene na mnogim scenama a knjige prevođene na engleski, francuski, mađarski, bugarski, italijanski i makedonski jezik.

Roman Uspon i pad Parkinsove bolesti doneo mu je NIN-ovu nagradu za najbolji roman objavljen 2006. godine.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.