Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Led, Ivana Mihić

Putem opisa junakovih poniranja u vrtloge strasti koji se smenjuju gotovo kao filmske sekvence, autorka otkriva da pod plaštom sleđenih emocija kuca još uvek živo ljudsko srce.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 108
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Drame

Šifra Proizvoda: 8419

Poslednja cena bila je: 590 din

Karakteristike proizvoda: Led, Ivana Mihić

Naziv Knjige : Led

Autor: Ivana Mihić

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 13x20 cm

Broja strana: 143

Izdavač: Laguna

Originalan Naslov : Led, Ivana Mihić

Opis proizvoda: Led, Ivana Mihić

*** O Knjizi ***

U romanu Led Ivana Mihić snažnim stilom osvetljava fenomen otuđenja, potenciran traumatičnim dejstvom globalne finansijske krize. Prateći doživljaje Justina, arhitekte srpskog porekla, koji se tokom devedesetih doselio u Čikago, gde nakon gubitka unosnog posla i napuštanja američkog koncepta sreće ostaje sam, suočen sa nizom promašenih veza, u moru polovičnih prijateljstava i besmislenih sukoba, dospevamo do tačke pucanja narcisoidne i u biti lažne slike sveta: u senci skupih nebodera, s one strane bleštavih izloga, u zamračenim klubovima, uz opor ukus erotskih avantura i aromatičan dim cigareta, zvuke džeza i stihove EKV-a, koji kao da su na trenutak izvučeni iz vremenske kapsule, odvijaju se poslednji činovi drame Justinovog suočavanja sa svojim unutrašnjim bićem.

„Otvorio sam oči i ugledao Filis kako mi željno pruža usne kojima je obujmila kocku leda. Njen pogled je bio bezizražajan. Prazan. Samo su joj se usne željno pružale ka mojim, čineći zasebnu celinu odvojenu od ostalih delova njenog tela… Znoj mi je curio iz očiju imitirajući nekadašnje suze. Ridao sam znoj koji je jurio da zalije korov na obrazima…
Happyness. Love. Love. Happyness. Love. Happyness. Fuck. Shit.“

Putem opisa junakovih poniranja u vrtloge strasti koji se smenjuju gotovo kao filmske sekvence, poput neke vrste sna u snu, autorka otkriva da pod plaštom sleđenih emocija kuca još uvek živo ljudsko srce.

*** O Autoru ***

Ivana Mihić je rođena u Beogradu i karijeru glumice počela je već sa devet godina.

Završila je nižu baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu, aktivno trenirala ritmičku gimnastiku, završila je šest godina muzičke škole (odsek klavir) i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu (odsek gluma).


Profesionalnu karijeru glumice započela je u pozorištu odigravši glavne uloge: Puslicu u kultnom mjuziklu Neki to vole vruće (Pozorište na Terazijama) i Roksanu u predstavi Sirano od Beržeraka (Narodno pozorište). Do danas je odigrala glavne ženske uloge u preko dvadeset predstava, filmova i televizijskih serija.

Snimila je za PGP-RTS CD i kasetu sa muzikom iz predstave Trinidad i gostovala kao izvođač na CD-u Tine Milivojević Uspavanke za bebe i malu decu.

U saradnji sa svojom majkom Verom Čukić, napisala je knjigu za decu Moj drug Ispodkrevetni Mrak.

Osnovala je 1996. godine filmsku producentsku kuću HORIZONT. Kao producent i izvršni producent potpisuje četiri celovečernja igrana filma: Kupi mi Eliota, Mehanizam, Ona voli Zvezdu i Siroti mali hrčki; diplomski film studenta režije Igra ogledala i TV seriju Kuća sreće.

Za produkciju svojih filmova više puta je nagrađivana domaćim i stranim priznanjima. Sa filmovima producentske kuće HORIZONT učesnik je preko pedeset internacionalnih filmskih festivala i dobitnik nagrada međunarodnih žirija.


Dobitnik je nagrade za NAJBOLJU GLUMICU na Međunarodnom filmskom festivalu u Aleksandriji (Egipat) za ulogu Snežane u filmu Mehanizam. Za istu ulogu je nagrađena OSKAROM POPULARNOSTI 2000. godine, kao najpopularnija glumica po izboru publike.
Bila je član žirija Međunarodnog filmskog festivala u Leću, Italija.
Predsednik je Skupštine Asocijacije filmskih producenata Srbije.
Angažovana je u nizu humanitarnih akcija pod nazivom Izvor svetlosti.

Živi i radi u Beogradu.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.