Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Druga Bolenova Kći (Knjiga + DVD), Filipa Gregori

Ovaj roman, koji ne možete ispustiti iz ruku, predstavlja izuzetan opis dvora u doba Tjudora.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Istorijski romani

Šifra Proizvoda: 8438

Poslednja cena bila je: 990 din

Karakteristike proizvoda: Druga Bolenova Kći (Knjiga + DVD), Filipa Gregori

Naziv Knjige : Druga Bolenova Kći (Knjiga + DVD)

Autor: Filipa Gregori

Pismo: Srpski - Latinica

Format: 21x14 cm

Broja strana: 571 strana

Izdavač: Laguna

Originalan Naslov :

Opis proizvoda: Druga Bolenova Kći (Knjiga + DVD), Filipa Gregori

*** O Knjizi ***

DOBITNIK PRESTIŽNE PARKER PEN NAGRADE 2002. GODINE

Meri Bolen privlači pažnju Henrija VIII kada dolazi na dvor kao četrnaestogodišnja devojka. Zaslepljena je zlatnim princem, ali njena radost prestaje kada otkrije da je Henri pion u dinastičkim zaverama. Kada zanimanje kapricioznog kralja izbledi, Meri dobija naređenje da svoje znanje o načinima da se on zadovolji prenese drugarici i suparnici: svojoj sestri Ani.

Ana uskoro postaje neodoljiva Henriju i Meri može samo da posmatra sestrin uspon. Ana ne preza ni od čega da ostvari svoje ambicije. Od tog trenutka Meri neće biti ništa drugo do "ona druga Bolenova kći." Ali van dvora postoji čovek koji se usuđuje da izazove moć njene porodice i ponudi Meri slobodan i strastan život. Samo kada bi ona imala snage da pobegne, pre nego što neprijatelji napadnu Bolenove kćeri...

Po ovom romanu je snimljen istoimeni film. Glavne uloge tumače Skarlet Johanson (Lost in Translation, Girl with a Pearl Earring, Match Point, The Black Dahlia), Natali Portman (Garden State, Star Wars, Closer) i Erik Bana (Munich, The Hulk).

*** O Autoru ***

Rođena je u Keniji 1954. U drugoj godini se sa porodicom preselila u Englesku u Bristol.

Diplomirala je engleski jezik i istoriju na univerzitetu u Saseksu. Radila je kao novinar na BBC-ju. Njeno akademsko poznavanje istorije poslužilo joj je kao sjajna osnova za istorijske romane iz perioda Tjudora i XVIII veka. Druga Bolenova kći objavljena je 2002. i adaptirana je za BBC-jev revolucionarni novi pristup filmovanja istorijskih romana. Iste godine dobila je Parkerer romantic novel award za svoj roman Druga Bolenova kći. Prava za film je kupio Miramax. Knjiga je postala bestseler u Australiji i Novom Zelandu.

Živi sa porodicom na maloj farmi u severnoj Engleskoj. Pored pisanja intenzivno se bavi humanitarnim radom, ali i pisanjem kritika, prikaza i priča za više novina i magazina u Velikoj Britaniji. U slobodno vreme se bavi baštovanstvom, skijanjem, mnogo šeta i čita. Godinama unazad bila je član žirija za uglednu Vitbredovu književnu nagradu. Filipa Gregori uživa veliku popularnost i poštovanje među istoričarima, poznavaocima i ljubiteljima gotičke književnosti XVIII veka.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.