Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Hama školski ranac Royal Blue

Nemačka kompanija Hama, pokazala se kao kvalitetan proizvođač rančeva modernog dizajna. Sa tri pregrade,anatomski ojačanim leđima, tapaciranim kaiševima...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 154
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Rančevi Za Školu, Modni, Za Laptop

Šifra Proizvoda: 9839

Poslednja cena bila je: 1990 din

Karakteristike proizvoda: Hama školski ranac Royal Blue

Hama školski ranac Royal Blue

Dve velike glavne pregrade sa rajsferšlusom

Veliki prednji džep za školski pribor, sa malim izlazom za kabl telefona ili mp3-a

Mali prednji džep

Anatomski ojačana leđa, tapacirani kaiševi

Od nepromočivog materijala

Spoljne dimenzije: 32x28x48cm (ŠxDxV)

Unutrašnje dimenzije prve pregrade: 31x10x47 (ŠxDxV)

Unutrašnje dimenzije druge pregrade: 29x6.5x43 (ŠxDxV)

Težina: 700gr

Zapremina ranca: 26 l

Opis proizvoda: Hama školski ranac Royal Blue

Nemačka kompanija Hama, pokazala se kao izuzetan proizvođač rančeva, odličnog kvaliteta šivenja i modernog dizajna. Dve velike pregrade sa rajsferšlusom, za sveske i knjige, velikim prednjim džepom za školski pribor, sa malim izlazom za kabl telefona ili mp3-a i malim prednjim džepom. Anatomski ojačana leđa i tapacirani kaiševi se brinu o pravilnom držanju vašeg deteta. Sve je izrađeno od nepromočivog materijala.

Napomena
Kičmeni stub se razvija do osamnaeste godine, pa lekari savetuju da detetu kupite ranac koji će nositi na oba ramena jer će tako težina ranca biti ravnomerno raspoređena na težinu tela.
U suprotnom, težina ranca će opteretiti samo jednu stranu što može da prouzrokuje krivljenje kičmenog stuba i deformitet stopala. I kada se nosi na oba ramena, ranac ne sme da bude pretežak. Nošenje preteškog ranca odražava se na celokupno zdravstveno stanje deteta, kao i na koncentraciju i motoričke sposobnosti (izdržljivost, brzinu, spretnost), što sve utiče na uspeh u školi.
Bilo bi dobro da ranac ima i ojačanja za ramena i da nema metalne aplikacije, oštre ivice i dodatake od tvrde plastike koji mogu da povrede decu mlađeg uzrasta. Širina ranca treba da bude kao i širina leđa deteta, a maksimalno kao širina ramena.
Školska torba treba da odgovara konstituciji deteta. Trebalo bi da ima što šire, mekane kaiševe za ramena, koji pomažu da se teret bolje rasporedi, dodatno ojačanje na leđnoj strani, a poželjno je da postoji i kaiš koji se zakopčava oko struka i tako daje još jednu tačku oslonca.
Ipak, najvažnije je podsticati decu da torbu nose na oba ramena i da se u njoj nađu samo knjige i sveske potrebne za taj dan. Deca bi trebalo da pažljivo pogledaju raspored časova, a ne da svakoga dana nose sve knjige i sveske. Takođe, trebalo bi izbegavati velike i teške futrole koje su često prepune nepotrebnim priborom.
Važno je da detetu pokažete kako pravilno da nosi torbu. Kaiševe podesite tako da dno ne bude ispod struka, a vrh ispod linije ramena.
Kao dobar izbor pokazale su se torbe sa točkićima koje leđa deteta potpuno oslobađaju tereta.

Veće knjige stavljajte pozadi. Poželjno je da školska torba ima veći broj pregrada, ali treba povesti računa da se one pravilno popune. Ako sveske i knjige nisu adekvatno spakovane može da se poremeti ravnoteža deteta kada nosi ranac. Zato na leđnoj strani koja treba da bude ojačana, treba staviti veće i teže knjige, a napred manje i lakše.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.