OSTALI SAVETI
1. 10 ideja
2. Prekrečite zidove
3. Podesite svetla
4. Ispomerajte nameštaj
5. Okačite slike,postere i ogledala
6. Biljke kao dekorativni element
7. Promenite presvlake na nameštaju
8. Preuredite vašu kolekciju
9. Farbanje auto lakom
10. Probajte i neočekivano
11. Podne obloge
10 ideja za jeftino preuređenje stambenog prostora
1. Prekrečite zidove
Promena boje zidova je, bez sumnje, najefektnija promena koju možete izazvati za tako malo vremena i sa jako malo novca. Ko kaže da krečenje treba da bude temeljan i sveobuhvatan zahvat kada jednu sobu možete osvežiti za svega nekoliko sati, a sve što vam je potrebno je nešto boje, pribora i najlon za pokrivanje nameštaja.

Ako ste čitali naše prethodne savete, već ste zapamtili kako koja boja deluje na psihu čoveka. Dakle, izaberite željeno raspoloženje i »programirajte« sobu za njega tokom vikenda. Poludisperziona boja pogodna za ovakve zahvate je relativno jeftina: kanta od 25kg bele boje košta između 600 i 1000 dinara. Ako se pitate koliko vam je boje potrebno, računajte ovako: za 2 premaza tavanice i zidova vam treba otprilike onoliko kilograma boje koliko soba ima kvadrata, a ako se rešite da ne obrađujete tavanicu, verovatno će vam sasvim dovoljna biti jedna kanta od 10kg, koja košta oko 400 din. Pored ovoga, za toniranje će vam biti potrebna jedna ili dve bočice tonera po ceni od oko 60-70 dinara po bočici.

Ukoliko nemate nikakav alat niti opremu, računajte da ćete dati još 150-250 din. za valjak (nemojte baš uzeti najjeftiniji kako bi vam trajao i za ostale sobe u stanu) i oko stotinak dinara za jednu četku i špahtlicu. Dakle, promena imidža vaše dnevne sobe će vas koštati jedno popodne i oko 600-900 dinara. Ako vam se baš i ne čini tako malo, setite se da majstori za taj posao uzimaju oko 1 EUR po kvadratu zida/tavanice plus materijal (čak i više ako radite samo jednu prostoriju a ne ceo stan).
<<nazad |  napred>>
Akcijska ponuda Super cene Schleich Figure Životinja Sportska i fitnes oprema
Suncobran Za Bazen Intex Akcija
Komplet Od 3 Kofera Za Putovanje Akcija
Paviljon Gazebo 3x3 Akcija
Bastenska Garnitura 4 Stolice i Sto Cristobal Akcija
Saksije za spoljnu i unutrasnju upotrebu Akcija
WiFI kamera za video nadzor preko telefona Akcija
Elektronski Sef Sa Dodatkom 2 KljuÄŤa Akcija 3999 dinara
Lazy Bag fotelje Akcija