Seme za začinsko bilje - Rukola - Diplotaxis tenuifolia 1070

59 dinara

* cena je sa uračunatim pdv-om

na stanju

Opis Proizvoda: Seme za začinsko bilje - Rukola - Diplotaxis tenuifolia 1070

Rukola je kultura skromnih zahteva za toplotom i otporna je na mrazeve. Zato može da se proizvodi praktično cele godine.
Ova biljka najbolje uspeva na lakim peskovitim i srednje teškim zemljištima. Setva rukole može početi rano u proleće, sredinom marta a zatim se seje sukcesivno svakih sedam dana kako bi i pristizanje zelenih listova bilo produženo čak do zimskih meseci. Od mera nege treba primeniti samo zalivanje i redovno suzbijanje korova. Berba listova počinje formiranjem rozete. Berba može ići pojedinačno ( beru se listovi) ili se čupa čitava rozeta.
Ima blago-gorak ukus i za razliku od divlje, kultivisana rukola je krupnija i nije gorka. Bogata je vitaminom C, karotenom, vitaminima B-kompleksa, pektinom, kalcijumom, fosforom, gvožđem, magnezijumom, kalijumom i bakrom. Sastoji se uglavnom od vode i ima dosta ugljenih hidrata i belančevina. Sadrži aktivne sastojke koji imaju antikancerogena svojstva, pozitivno utiče na zdravlje i smanjuju rizik od mnogih bolesti.
Kao salata, ali i dodatak supama i čorbama, rukola se koristi u brojnim svetskim kuhinjama. Pored prepoznatljivog ukusa, smatra se odličnim antioksidantom, a krase je i brojna lekovita svojstva.

Karakteristike proizvoda: Seme za začinsko bilje - Rukola - Diplotaxis tenuifolia 1070
  • Seme za začinsko bilje - Rukola
  • Pakovanje: kesica 3g
  • Latinski naziv: Diplotaxis tenuifolia
  • Pogodno za sađenje u bašti ili žardinjeri
  • Setva: april - avgust
  • Razmak između biljki: 3 x 20 cm
  • Ubiranje: maj - oktobar
  • Saditi prema uputstvu sa pakovanja

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Začinsko bilje
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
TVOJ GARDEN CENTAR Semenarna Ljubljana Slovenija
Deklaracija proizvoda