Zimska guma 15 Lassa 175/65R15 84T Snoways2 Plus 21171000

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 44170. Poslednja cena bila je: 5916 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Zimske Gume Širine 175
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Zimska guma 15 Lassa 175/65R15 84T Snoways2 Plus 21171000

Lassa Snoways2 Plus je zimski pneumatik namenjen za montažu na putnička vozila.
Kompanija Lassa osnovana je davne 1974. godine u Turskoj. Danas se nalazi u sastavu japanskog giganta Bridgestone i ponosni je sponzor FC Barcelona.

Smena godišnjih doba postaje sve nepredvidljivija, čini nam se da zima može preko noći da stigne. Ako ste spremni, možete da smanjite stres povezan sa promenom i samouvereno krenete u susret izazovima u vezi sa uslovima zimske vožnje.
Za maksimalnu sigurnost i kontrolu nad vašim vozilom po hladnom vremenu, postavite zimske pneumatike na sva četiri točka. Za bolje performanse prilikom pokretanja mnogi ljudi postavljaju zimske pneumatike samo na zadnju osovinu. Premda to zvuči dobro, neće vam osigurati optimalno prianjanje na tlo, optimalne performanse ni optimalne nivoe sigurnosti.
- Postavljanje zimskih pneumatika na prednju osovinu može smanjiti nivo prianjanja na tlo zadnjih pneumatika. Takođe, postoji opasnost od proklizavanja vozila (za vozila s pogonom na zadnje točkove) ili proklizavanja u krivinama (vozila s pogonom na prednje ili zadnje točkove).
- Postavljanje samo dva zimska pneumatika na zadnju osovinu povećava opasnost od nastavka vožnje ravno pri pokušaju skretanja.
Pritisak u pneumaticima opada kada postane hladnije. Ako su na primer pneumatici napumpani na 2 bara (29 psi) pri temperaturi od 20°C, pritisak može iznositi samo 1,8 bara (26 psi) pri temperaturi od 0°C. Ako je pritisak u vašim pneumaticima, dok ga kontrolišete po hladnom vremenu, nizak, napumpajte pneumatika na vrednost pritiska koju preporučuje proizvođač vozila.
Prilikom zamene pneumatika, proverite jesu li istih dimenzija kao pneumatici koji su fabrički postavljeni na vaše vozilo. Želite promeniti dimenzije pneumatika? Promena dimenzije pneumatika može povećati dodirnu površinu gume s tlom. Rezultat je bolji odaziv upravljača i bolje ponašanje vozila u krivinama. Postavljanje niskoprofilnih pneumatika s manjim bočnim zidovima možda izgleda bolje, ali obično znači tvrđu vožnju. A osećaju se i sve nepravilnosti na putu. To takođe utiče na kočenje, performanse motora, potrošnju goriva itd. Zbog lične sigurnosti, što više se držite izvornog spoljnog prečnika. Razmislite o postavljanju širih naplataka za zadržavanje optimalnih kvaliteta vožnje. Preporučujemo vam da se obratite vulkanizeru kad želite promeniti dimenzije pneumatika.
Na vozilima 4x4 strogo preporučujemo korišćenje kompleta sva ista četiri pneumatike (istih dimenzija, marke, profila i indeksa opterećenja i brzinskog indeksa). Izuzetak je kad je dopušteno postavljanje pneumatika različitih dimenzija napred i pozadi od strane proizvođača vozila. Treba poštovati preporuke proizvođača vozila.
Budući da su pneumatici jedina veza između vašeg vozila i tla, oni igraju ključnu ulogu u upravljivosti, udobnosti, u zaustavnom putu i uštedi goriva. Različiti uslovi korišćenja iziskuju pneumatike različitih karakteristika.

Vek trajanja vaših pneumatika nemoguće je predvideti. Međutim, vek trajanja i performanse vaših pneumatika možete poboljšati pravilnim rukovanjem i skladištenjem kad nisu u upotrebi. Ako pneumatici stoje na otvorenom i ne koriste se duže vreme (mesec dana ili duže), njihova površina postaje suva i pojavljuju se napukline koje se nazivaju zimske naprsline ili ozonske rupe. Zbog toga pneumatike uvek skladištite na hladnom, suvom, čistom i zatvorenom mestu.
Ako pneumatike skladištite na mesec dana ili duže, uklonite s njih svu težinu podizanjem vozila ili skidanjem pneumatika s vozila. U protivnom može doći do oštećenja, preuranjenog starenja ili iznenadnih problema na pneumaticima. Prilikom skladištenja pneumatika, uvek ih uskladištite dalje od izvora toplote koju proizvode vruće cevi ili električni generatori. Proverite je li skladišni prostor čist i da nema masti, benzina ili drugih materija koje bi mogle oštetiti gumu. Pneumatici koji su tokom skladištenja izloženi takvim materijama mogu se naglo oštetiti pri sledećem korišćenju.

Proveravajte pritisak u vašim pneumaticima najmanje jednom mesečno ili pre putovanja na kojima ćete voziti većim brzinama.
Bilo bi dobro da proveravate dubinu gazećeg sloja vaših pneumatika, istrošenost i otkidanje, najmanje jednom mesečno.
Iz sigurnosnih razloga nužno je zameniti ventile pneumatika prilikom svake zamene pneumatika.

Karakteristike proizvoda: Zimska guma 15 Lassa 175/65R15 84T Snoways2 Plus 21171000
  • Zimska guma
  • Proizvođač: Lassa
  • Dezen: Snoways2 Plus
  • Dimenzije gume: 175/65R15 84T
  • Za putnička vozila
  • Isporučuje se bez felne.

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Zimske Gume Širine 175
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Agrohim&Kemoimpex d.o.o. Lassa Kina
Deklaracija proizvoda