Akvarel Boje i Aditivi

Akvarel tehnika, to jest slikanje vodenim bojama po papiru, pruža vam mogućnost da se osećate zadovoljno u svakoj prilici dok slikate. Akvarel boje su u malim pakovanjima i razređuju se vodom, pa se ne morate brinuti da li ćete se nepovratno isprljati. Zato svoj blok i vodene boje možete poneti sa sobom u prirodu i uživati u slikanju planinskih ili morskih pejzaža na način na koji su to radili čuveni engleski akvarelisti.
Akvarel boje su intenzivne, a nijanse se dobijaju preklapanjem razvodnjenih boja jednih preko drugih, pa je paleta manja nego u drugim tehnikama. U našoj ponudi pronaćićete akvarel boje u panu, malom pravougaonom paketu, koje se prodaju na komad i setove akvarel boja u panu ili u tubama. Osim toga, u ponudi su i aditivi kao što su zaštitni lakovi ili oni koji vam olakšavaju slikanje ovom suptilnom slikarskom tehnikom. Na primer, goveđa žuč služi za odmašćivanje podloge da bi boja što bolje prionula za nju. A tečni film kada se namaže na deo papira ne dozvoljava da se na tom mestu neželjeno razliju boje sa drugih delova vaše slike. I zato, pažljivo napravite svoj izbor i uživajte u ovoj čarobnoj tehnici!
Dostupni su proizvodi čuvenog holandskog proizvođača slikarskog materijala Royal Talens u tri linije: Art Creation za hobi slikarstvo, Van Gogh i Rembrandt za profesionalno bavljenje umetnošću. U ponudi su brendovi Professional i StandArt domaćeg proizvođača, kao i drugi.