Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Aparati za šećernu vunu

Sortiraj Proizvode:

Suzi Izbor Proizvoda:

Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Azzurro

Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Ovaj aparat može da napravi zabavnu poslasticu od kristal šećera ili od bombona - za različite ukuse i boje.

cena: 7999 dinara

šifra: 97614

Ocena Posetilaca(8)
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Rosso

Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Ovaj aparat može da napravi zabavnu poslasticu od kristal šećera ili od bombona - za različite ukuse i boje.

cena: 7999 dinara

šifra: 97616

Ocena Posetilaca(7)
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Beper 90.396Y

Aparat za pravljenje šećerne vune, sa ABS kućištem i kvarcnim grejnim elementom. Kontejner sa uklonjivim i perivim prečnikom 30cm.

RASPRODATO
cena: 7990 dinara

šifra: 3253

Ocena Posetilaca(2)
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Nedis FCCM100FRD

Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Napravite nostalgični zaokret u detinjstvo ili priredite zabavu za pamćenje.

RASPRODATO
cena: 6799 dinara

šifra: 95730

Ocena Posetilaca(11)
Kliknite za detalje - Retro mašina za šećernu vunu

Kućni aparat koji pravi šećernu vatu. Odlična zabava za decu i odrasle.

RASPRODATO
cena: 6490 dinara

šifra: 99412

Ocena Posetilaca(4)
Kliknite za detalje - Aparat za pravljenje šećerne vune Zilan ZLN3394

Uživajte u slatkom ispredenom oblaku od šećera! Uređaj za pravljenje paperjaste šećerne vune koja se topi u ustima. Jednostavan je za korišćenje i održavanje.

RASPRODATO
cena: 5999 dinara

šifra: 104614

Ocena Posetilaca(2)
Kliknite za detalje - Aparat za šećeru vunu Clatronic ZWM3199

Fenomenalna sprava za pravljenje šećerne vune, sada i u vašoj kući.

RASPRODATO
cena: 4290 dinara

šifra: 3985

Ocena Posetilaca(278)
Prikazano 1 do 7 od 7  

Mašina za šećernu vunu dodatak je koji se ne sme propustiti na dečijim rođendanima i letnjim zabavama! Za nekoliko minuta imate ukusan slatkiš koja će obradovati mališane, ali i vratiti odrasle u detinjstvo. Kompaktna mašina ima nostalgični retro dizajn i vrlo je laka za rukovanje. Jednostavno dodajte šećer, uključite mašinu i omotajte niti šećera oko drvenih štapića.
Šećer možete aromatizovati i obojiti pre dodavanja u mašinu i uživati u svojim kreacijama. Šećerna vuna može imati i razne ukuse: banana, malina, vanila, lubenica i čokolada. Odrasli, jednako kao i deca, uživaju u malim zadovoljstvima - a šećerna vata je definitivno jedno od njih!
Ko je izumeo šećernu vunu?
Mašina je konstruisana i patentirana u Americi 1897. godine od strane zubara Vilijama Morisona i poslastičara Džona Vortona. Dvojac je zajedno stvorio mašinu koja je zagrevala šećer kroz sito, stvarajući teksturu nalik na konac koju svi znamo i volimo. Dizajn mašine koju koristimo danas i dalje je neverovatno sličan prvoj "električnoj mašini za pamučni slatkiš". Međutim, jedna od najvećih razlika između slatkiša koji danas jedemo i slatkiša iz prošlosti je razlika u ukusu. Prvi slatkiš od pamuka prodat na svetskom sajmu u Sent Luisu uopšte nije bio aromatizovan i bio je bele boje. Mnogo decenija od tada pamučni slatkiši tradicionalno su bili samo ružičasti i plavi.
Kako je pamučna bombona dobila ime?
1921. godine drugi zubar po imenu Josef Lascauk, da bi izbegao povezanost sa originalnim slatkišem koji su stvorili Morison i Vorton, odlučio da svoju verziju poslastice plasira na tržište kao "cotton candy" ili "slatkiš od pamuka". Smatrao je da poslastica liči na pamuk uzgajan u Luizijani, državi u kojoj je boravio. U Australiji ovaj slatkiš je pozat pod nazivom - vilinski konac. U Srbiji se zbog teksture šećernih niti namotanih na drveni štapić koji podseća na drvenu preslicu, ova poslastica naziva šećerna vuna ili šećerna vata, a vi je uz malo truda i sa pravim saveznikom u kuhinji možete napraviti i u svom domu.
Dan šećerne vune je nacionalni praznik u SAD i slavi se 7. decembra.

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.