-
Kategorije Proizvoda
Aparati za šećernu vunu
Suzi Izbor Proizvoda:
Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Ovaj aparat može da napravi zabavnu poslasticu od kristal šećera ili od bombona - za različite ukuse i boje.
šifra: 97614
Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Ovaj aparat može da napravi zabavnu poslasticu od kristal šećera ili od bombona - za različite ukuse i boje.
šifra: 97616
Aparat za pravljenje šećerne vune, sa ABS kućištem i kvarcnim grejnim elementom. Kontejner sa uklonjivim i perivim prečnikom 30cm.
šifra: 3253
Kako bi bilo sjajno napraviti pufnaste domaće slatkiše, popularnu šećernu vunu. Napravite nostalgični zaokret u detinjstvo ili priredite zabavu za pamćenje.
šifra: 95730
šifra: 99412
Uživajte u slatkom ispredenom oblaku od šećera! Uređaj za pravljenje paperjaste šećerne vune koja se topi u ustima. Jednostavan je za korišćenje i održavanje.
šifra: 104614
šifra: 3985
Mašina za šećernu vunu dodatak je koji se ne sme propustiti na dečijim rođendanima i letnjim zabavama! Za nekoliko minuta imate ukusan slatkiš koja će obradovati mališane, ali i vratiti odrasle u detinjstvo. Kompaktna mašina ima nostalgični retro dizajn i vrlo je laka za rukovanje. Jednostavno dodajte šećer, uključite mašinu i omotajte niti šećera oko drvenih štapića.
Šećer možete aromatizovati i obojiti pre dodavanja u mašinu i uživati u svojim kreacijama. Šećerna vuna može imati i razne ukuse: banana, malina, vanila, lubenica i čokolada. Odrasli, jednako kao i deca, uživaju u malim zadovoljstvima - a šećerna vata je definitivno jedno od njih!
Ko je izumeo šećernu vunu?
Mašina je konstruisana i patentirana u Americi 1897. godine od strane zubara Vilijama Morisona i poslastičara Džona Vortona. Dvojac je zajedno stvorio mašinu koja je zagrevala šećer kroz sito, stvarajući teksturu nalik na konac koju svi znamo i volimo. Dizajn mašine koju koristimo danas i dalje je neverovatno sličan prvoj "električnoj mašini za pamučni slatkiš". Međutim, jedna od najvećih razlika između slatkiša koji danas jedemo i slatkiša iz prošlosti je razlika u ukusu. Prvi slatkiš od pamuka prodat na svetskom sajmu u Sent Luisu uopšte nije bio aromatizovan i bio je bele boje. Mnogo decenija od tada pamučni slatkiši tradicionalno su bili samo ružičasti i plavi.
Kako je pamučna bombona dobila ime?
1921. godine drugi zubar po imenu Josef Lascauk, da bi izbegao povezanost sa originalnim slatkišem koji su stvorili Morison i Vorton, odlučio da svoju verziju poslastice plasira na tržište kao "cotton candy" ili "slatkiš od pamuka". Smatrao je da poslastica liči na pamuk uzgajan u Luizijani, državi u kojoj je boravio. U Australiji ovaj slatkiš je pozat pod nazivom - vilinski konac. U Srbiji se zbog teksture šećernih niti namotanih na drveni štapić koji podseća na drvenu preslicu, ova poslastica naziva šećerna vuna ili šećerna vata, a vi je uz malo truda i sa pravim saveznikom u kuhinji možete napraviti i u svom domu.
Dan šećerne vune je nacionalni praznik u SAD i slavi se 7. decembra.
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.