Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

GNEZDA ZA PTICE

Sortiraj Proizvode:
Kliknite za detalje - Kućica gnezdo za male divlje ptice Trixie 55857

Drvena kućica za Vaše pernate komšije je sigurno mesto u kom će moći da sviju gnezdo i uveseljavaju Vas svojim cvrkutom. Dimenzija je 18x24x15cm, otvor je 3cm (za male ptice) i može da se okači.

cena: 1965 dinara

šifra: 97541

Ocena Posetilaca(11)
Kliknite za detalje - Gnezdo za ptice Trixie 5622

Gnezdo za male ptice koje može da se okači, a napravljeno je od 100% prirodnih materijala. Prečnik je 11cm. Svijte nekoj ptičici gnezdo!

cena: 345 dinara

šifra: 69626

Ocena Posetilaca(65)
Prikazano 1 do 2 od 2  

Kako ulazimo u hladnije mesece, dobro snabdevene hranilice za ptice pomažu u dopuni hrane za ptice kada je nema. Tokom ovog perioda pticama je potrebna hrana bogata masnoćom i sveža voda, pa dodavanje hranilice za ptice u vašu baštu ili na terasu može znatno povećati broj ptica koje ćete videti. Ako redovno dopunjujete hranilicu za ptice, iste ptice će se i dalje vraćati, jer će naučiti da je vaša bašta dobar izvor hrane. Specijalizovane masne kugle za ptice, semenke i kukuruz u listićima su dobre opcije, a snabdevanje raznovrsnom hranom je dobar način da privučete različite vrste ptica u svoju baštu. Ali hranilice za ptice nisu važne samo za zimu. U toplijim mesecima, ptice će imati mladunce, a dosledno snabdevanje hranom će pomoći da se obezbedi njihovo uspešno uzgajanje i preživljavanje.

U ponudi imamo širok spektar hranilica za ptice, različitih stilova i dizajna. Neki modeli nude dodatne funkcije kao što je zaštita od veverica i imaju veći kavez oko centralne hranilice kako bi ih sprečili da dođu do hrane za ptice. Ovo može sprečiti i veće ptice da jedu hranu. Ostale baštenske hranilice za ptice se mogu pričvrstiti na prozore, kako bi vam omogućile da se približite pticama; odličan način da deca upoznaju prirodu oko svog doma.

Kako odabrati hranilicu za ptice?
Izbor hranilice za ptice u velikoj meri zavisi od dva faktora: koje ptice želite da privučete, kao i veličinu i raspored vaše bašte. Postoje četiri glavne vrste baštenskih hranilica koje možete kupiti.
Hranilice za seme: Viseća hranilica za seme može privući niz malih ptica uključujući vrapce, senice i zebe. Ove hranilice mogu biti različitih veličina i obično su napravljene od plastike ili metala.
Prizemne hranilice i pojilišta: Hranilice na nivou zemlje mogu biti poželjni izbor za ptice kao što su kos i carići. Nije idealno za malu baštu, jer hranilicu treba držati dalje od žbunja, gde možda vrebaju mačke.
Hranilice za orašaste plodove: Poznato je da privlače senice i detliće, hranilice za orašaste plodove su napravljene od metalne mreže. Ova mreža mora biti određene veličine (otprilike 6 mm) da bi bila bezbedna. Ako je otvor premali, može oštetiti kljunove ptica, ali mora biti dovoljno mali da spreči ptice da uklanjaju velike komade kikirikija.
Hranilice za masne kugle: Popularne među senicama i čvorcima, hranilice za masne kugle su napravljene od široke metalne mreže kako bi ptice mogle da imaju oslonac dok jedu. Dostupne u različitim veličinama, hranilice će držati ili pločice ili kuglice hrane.

Gde postaviti hranilicu za ptice?
Kada okačite svoju hranilicu u bašti, držanje predatora podalje od hrane za ptice biće vaša glavna briga. Hranilice za ptice moraju biti van domašaja veverica i mačaka kako bi se ptice osećale bezbedno. Ciljajte na tiho i zaštićeno područje i dalje od bilo kakvog drveća, ograde ili žbunja koji bi se mogli koristiti kao tačka za skakanje za bilo koju životinju. Najbolje je hranilicu postaviti u nivou očiju ili malo iznad. Sive veverice nisu poznate samo po tome što jedu hranu, već mogu oštetiti hranilice žvakanjem plastike. Neke hranilice su otporne na veverice, jer su ili prekrivene metalnim kućištem kroz koje životinje ne mogu da grizu, ili su okružene velikim kavezom koji je postavljen oko centralne hranilice.

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.