Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

KUĆICE ZA PTICE

Sortiraj Proizvode:
Kliknite za detalje - Drvena kućica za ptice na stalku Natura Trixie 5573

Drvena kućica za ptice koja može samostalno da stoji u vašem dvorištu, vrlo interesantno izgleda i može da primi primi puno pernatih prijatelja! Dimenzije: ø 50 × 34 cm; visina 1.40 m.

cena: 11699 dinara

šifra: 69644

Ocena Posetilaca(80)
Kliknite za detalje - Kućica gnezdo za male divlje ptice Trixie 55857

Drvena kućica za Vaše pernate komšije je sigurno mesto u kom će moći da sviju gnezdo i uveseljavaju Vas svojim cvrkutom. Dimenzija je 18x24x15cm, otvor je 3cm (za male ptice) i može da se okači.

cena: 1965 dinara

šifra: 97541

Ocena Posetilaca(10)
Kliknite za detalje - Drvena kućica za ptice na stalku Natura Trixie 5572

Velika drvena kućica za ptice koja može samostalno da stoji u vašem dvorištu i da primi puno cvrkutavih komšija kad ogladne! Dimenzije: ø 65 × 46 cm; visina 1.45 m. Otporna je na spoljne uslove.

RASPRODATO
cena: 9600 dinara

šifra: 69642

Ocena Posetilaca(74)
Kliknite za detalje - Kućica za divlje ptice Trixie 55809

Drvena kućica za ptice koja može samostalno da stoji u vašem dvorištu i primi puno cvrkutavih komšija kad ogladne! Dimenzije: 53x28x53cm, visina 1.40m. Ima plastični silos, dodatni ispust za hranu i prečke.

RASPRODATO
cena: 8699 dinara

šifra: 89074

Ocena Posetilaca(25)
Kliknite za detalje - Drvena kućica za gneždenje ptica Natura Trixie 55902

Kućica koju mogu da nasele carići ili crvenperke i da tu sviju gnezdo. Napravljena je od izdržljivog kedrovog drveta i predviđena da dugo traje. Lako se čisti. Dimenzije: 25x31x21cm.

RASPRODATO
cena: 3300 dinara

šifra: 69639

Ocena Posetilaca(55)
Kliknite za detalje - Velika drvena kućica za ptice Ambar Trixie 55853

Prostrana drvena kućica za ptice u obliku ambara, sa 4 otvora i 2 odeljka za hranu i 6 prečkica za sletanje ptica. Lep ukras u bašti, a još lepši kada prve pernate komšije dolete i zacvrkuću!

RASPRODATO
cena: 2769 dinara

šifra: 69632

Ocena Posetilaca(66)
Kliknite za detalje - Vesela drvena kućica za ptice Trixie 55854

Vesela drvena kućica za ptice sa puno mesta za hranu (1400ml) i dosta prostora za sletanje ptica. Lep ukras u bašti, a još lepši kada prve pernate komšije dolete i zacvrkuću!

RASPRODATO
cena: 2000 dinara

šifra: 69636

Ocena Posetilaca(62)
Kliknite za detalje - Kućica - hranilica za ptice Natura Trixie 5568

Kućica - hranilica za ptice napravljena od čamovine, vodootporna, sa puno mesta za sletanje, idealna je da privučete i nahranite divlje ptice i uživate u njihovom cvrkutu.

RASPRODATO
cena: 1900 dinara

šifra: 69624

Ocena Posetilaca(91)
Kliknite za detalje - Kućica za ptice Zelena

Simpatična kućica za ptice, napravljena od borovine i metala. Otporna je na niske temperature tako da i zimi može ostati u dvorištu i služiti svrsi...

RASPRODATO
cena: 1690 dinara

šifra: 25607

Ocena Posetilaca(211)
Kliknite za detalje - Kućica za ptice Plava

Simpatična kućica za ptice, napravljena od borovine i metala. Otporna je na niske temperature tako da i zimi može ostati u dvorištu i služiti svrsi...

RASPRODATO
cena: 1690 dinara

šifra: 25611

Ocena Posetilaca(134)
Kliknite za detalje - Set za izradu kućice za ptice

Izrada kućice za ptice je zabavna i kreativna! Deca će uživati u izradi svoje vlastite kućice za ptice. Set sadrži delove od čvrstog drveta i netoksične boje za ukrašavanje. Uključeni svi delovi za izradu kućice i detaljna uputstva.

RASPRODATO
cena: 1280 dinara

šifra: 20928

Ocena Posetilaca(265)
Kliknite za detalje - Kućica i hranilica za ptice drvena 0291502

Drvena kućica i hranilica za ptice klasičnog oblika, koristan detalj u vašem dvorištu ili terasi

RASPRODATO
cena: 1090 dinara

šifra: 13448

Ocena Posetilaca(164)
Kliknite za detalje - Kućica za ptice drvena 0291501

Drvena kućica za ptice klasičnog oblika, koristan detalj u vašem dvorištu ili terasi

RASPRODATO
cena: 990 dinara

šifra: 13447

Ocena Posetilaca(184)
Prikazano 1 do 13 od 13  

Kako ulazimo u hladnije mesece, dobro snabdevene hranilice za ptice pomažu u dopuni hrane za ptice kada je nema. Tokom ovog perioda pticama je potrebna hrana bogata masnoćom i sveža voda, pa dodavanje hranilice za ptice u vašu baštu ili na terasu može znatno povećati broj ptica koje ćete videti. Ako redovno dopunjujete hranilicu za ptice, iste ptice će se i dalje vraćati, jer će naučiti da je vaša bašta dobar izvor hrane. Specijalizovane masne kugle za ptice, semenke i kukuruz u listićima su dobre opcije, a snabdevanje raznovrsnom hranom je dobar način da privučete različite vrste ptica u svoju baštu. Ali hranilice za ptice nisu važne samo za zimu. U toplijim mesecima, ptice će imati mladunce, a dosledno snabdevanje hranom će pomoći da se obezbedi njihovo uspešno uzgajanje i preživljavanje.

U ponudi imamo širok spektar hranilica za ptice, različitih stilova i dizajna. Neki modeli nude dodatne funkcije kao što je zaštita od veverica i imaju veći kavez oko centralne hranilice kako bi ih sprečili da dođu do hrane za ptice. Ovo može sprečiti i veće ptice da jedu hranu. Ostale baštenske hranilice za ptice se mogu pričvrstiti na prozore, kako bi vam omogućile da se približite pticama; odličan način da deca upoznaju prirodu oko svog doma.

Kako odabrati hranilicu za ptice?
Izbor hranilice za ptice u velikoj meri zavisi od dva faktora: koje ptice želite da privučete, kao i veličinu i raspored vaše bašte. Postoje četiri glavne vrste baštenskih hranilica koje možete kupiti.
Hranilice za seme: Viseća hranilica za seme može privući niz malih ptica uključujući vrapce, senice i zebe. Ove hranilice mogu biti različitih veličina i obično su napravljene od plastike ili metala.
Prizemne hranilice i pojilišta: Hranilice na nivou zemlje mogu biti poželjni izbor za ptice kao što su kos i carići. Nije idealno za malu baštu, jer hranilicu treba držati dalje od žbunja, gde možda vrebaju mačke.
Hranilice za orašaste plodove: Poznato je da privlače senice i detliće, hranilice za orašaste plodove su napravljene od metalne mreže. Ova mreža mora biti određene veličine (otprilike 6 mm) da bi bila bezbedna. Ako je otvor premali, može oštetiti kljunove ptica, ali mora biti dovoljno mali da spreči ptice da uklanjaju velike komade kikirikija.
Hranilice za masne kugle: Popularne među senicama i čvorcima, hranilice za masne kugle su napravljene od široke metalne mreže kako bi ptice mogle da imaju oslonac dok jedu. Dostupne u različitim veličinama, hranilice će držati ili pločice ili kuglice hrane.

Gde postaviti hranilicu za ptice?
Kada okačite svoju hranilicu u bašti, držanje predatora podalje od hrane za ptice biće vaša glavna briga. Hranilice za ptice moraju biti van domašaja veverica i mačaka kako bi se ptice osećale bezbedno. Ciljajte na tiho i zaštićeno područje i dalje od bilo kakvog drveća, ograde ili žbunja koji bi se mogli koristiti kao tačka za skakanje za bilo koju životinju. Najbolje je hranilicu postaviti u nivou očiju ili malo iznad. Sive veverice nisu poznate samo po tome što jedu hranu, već mogu oštetiti hranilice žvakanjem plastike. Neke hranilice su otporne na veverice, jer su ili prekrivene metalnim kućištem kroz koje životinje ne mogu da grizu, ili su okružene velikim kavezom koji je postavljen oko centralne hranilice.

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.