Dečiji Pribor Za Jelo

Trenutak kada našu decu počnemo da gledamo kao male ljude, a ne samo kao bespomoćne bebe, svakako je i onaj kada počnemo da ih privikavamo na pribor za jelo, a to je okvirno od šestog meseca starosti. Beba tada posle dojenja pokazuje da je i dalje gladna, zainteresovana je kada vidi da drugi jedu oko nje i ne bljucka kada joj date tečnu hranu kašičicom.
Prvi susreti sa priborom za jelo sigurno će biti vrlo zabavni i potrebno je strpljenje, jer ćemo gledati kako beba baca escajg ili hvata činijicu rukom i stavlja je u usta. Ali važno je da istrajemo, jer uvođenje čvrste hrane u ishranu utiče na pravilno formiranje vilice i usne duplje kod dece. Isto se odnosi i na šolje i bočice pomoću kojih deca mogu da nauče da se samostalno hrane.
Imajući sve to u vidu, set za hranjenje beba napravljen je od mekane, kvalitetne i bezbedne plastike, bez oštrih ivica i sa anatomski napravljenim drškama na priboru. Šolje imaju ručke, da ih mališani lako prihvate i drže u rukama, poklopac je tu da ne bi došlo do prosipanja, a usnik može biti tvrd ili mekan, tj. sa elastičnom slamkom, i bira se zavisno od uzrasta deteta. Sav dečiji pribor za jelo lepog je dizajna i veselih boja, što umnogome doprinosi da deca posežu za njim.
U našoj ponudi možete pronaći dečiji pribor za jelo proizvođača godinama poznatih po kvalitetu: Canpol Babies, Haberman, Philips Avent, Lorelli Bertoni, i druge.