Neregistrovan. Registruj se ili Uloguj ovde.

Aparati za šećernu vunu

Retro mašina za šećernu vunu
Kliknite za detalje - Retro mašina za šećernu vunu
Nasa najbolja cena, Preporuka, Novo u Ponudi

možete koristiti običan šećer, šećer u boji, šećer sa aromom. Lako se rastavlja i čisti. Dobija se plastična kašika. Ne dobijaju se štapići. Radi na struju. Nije dečija igračka. Visina: 20 cm. Prečnik: 28 cm.

3,590.00din
Aparat za šećernu vunu Nedis FCCM100FRD
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Nedis FCCM100FRD
Nasa najbolja cena, Preporuka, Novo u Ponudi

Aparat za šećernu vunu. Model: FCCM100FRD. Snaga: 500W. Dimenzije: 25 x 21 x 27 cm. Napajanje: 220V. Materijal: plastika, metal.

6,799.00din
Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Azzurro
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Azzurro
Nasa najbolja cena, Preporuka, Novo u Ponudi

Aparat za šećernu vunu. Model: 2973 Azzurro. Snaga: 450 W. U aparat se stavlja kristal šećer ili tvrde bombone. Dimenzije: D: 28 cm, Š: 28 cm, V: 26.5 cm. Priprema za kratko vreme. Napajanje: 220V. .

7,499.00din
Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Rosso
Kliknite za detalje - Aparat za šećernu vunu Ariete Party Time 2973 Rosso
Nasa najbolja cena, Preporuka, Novo u Ponudi

Aparat za šećernu vunu. Model: 2973 Rosso. Snaga: 450 W. U aparat se stavlja kristal šećer ili tvrde bombone. Dimenzije: D: 28 cm, Š: 28 cm, V: 26.5 cm. Priprema za kratko vreme. Napajanje: 220V. .

7,499.00din
Aparat za šećeru vunu Clatronic ZWM3199
Kliknite za detalje - Aparat za šećeru vunu Clatronic ZWM3199
Nasa najbolja cena, Preporuka, Novo u Ponudi

Svetleći prekidač za uključivanje/isključivanje. Providna posuda, može da se pere u mašini za suđe. Velika stabilnost zahvaljujući vakuum nožicama. U paketu dolazi i merica, kao i deset drvenih štapića. Napajanje : 230 V, 50 HZ, 400 W. Uputstvo na srpskom jeziku. .

RASPRODATO 4,290.00din
Prikazano 1 do 5 od 5
 

Mašina za šećernu vunu dodatak je koji se ne sme propustiti na dečijim rođendanima i letnjim zabavama! Za nekoliko minuta imate ukusan slatkiš koja će obradovati mališane, ali i vratiti odrasle u detinjstvo. Kompaktna mašina ima nostalgični retro dizajn i vrlo je laka za rukovanje. Jednostavno dodajte šećer, uključite mašinu i omotajte niti šećera oko drvenih štapića.
Šećer možete aromatizovati i obojiti pre dodavanja u mašinu i uživati u svojim kreacijama. Šećerna vuna može imati i razne ukuse: banana, malina, vanila, lubenica i čokolada. Odrasli, jednako kao i deca, uživaju u malim zadovoljstvima - a šećerna vata je definitivno jedno od njih!
Ko je izumeo šećernu vunu?
Mašina je konstruisana i patentirana u Americi 1897. godine od strane zubara Vilijama Morisona i poslastičara Džona Vortona. Dvojac je zajedno stvorio mašinu koja je zagrevala šećer kroz sito, stvarajući teksturu nalik na konac koju svi znamo i volimo. Dizajn mašine koju koristimo danas i dalje je neverovatno sličan prvoj "električnoj mašini za pamučni slatkiš". Međutim, jedna od najvećih razlika između slatkiša koji danas jedemo i slatkiša iz prošlosti je razlika u ukusu. Prvi slatkiš od pamuka prodat na svetskom sajmu u Sent Luisu uopšte nije bio aromatizovan i bio je bele boje. Mnogo decenija od tada pamučni slatkiši tradicionalno su bili samo ružičasti i plavi.
Kako je pamučna bombona dobila ime?
1921. godine drugi zubar po imenu Josef Lascauk, da bi izbegao povezanost sa originalnim slatkišem koji su stvorili Morison i Vorton, odlučio da svoju verziju poslastice plasira na tržište kao "cotton candy" ili "slatkiš od pamuka". Smatrao je da poslastica liči na pamuk uzgajan u Luizijani, državi u kojoj je boravio. U Australiji ovaj slatkiš je pozat pod nazivom - vilinski konac. U Srbiji se zbog teksture šećernih niti namotanih na drveni štapić koji podseća na drvenu preslicu, ova poslastica naziva šećerna vuna ili šećerna vata, a vi je uz malo truda i sa pravim saveznikom u kuhinji možete napraviti i u svom domu.
Dan šećerne vune je nacionalni praznik u SAD i slavi se 7. decembra.