Prese za koštice

Pečenje pite od višanja ili priprema pekmeza od šljiva i drugih ukusnih poslastica biće lako uz pomoć mašina za čišćenje koštica. Mehanizam prese lako uklanja koštice, ostavljajući plodove spremnim za jelo, kuvanje ili konzerviranje. Jedinstveni mehanizam razdvaja košticu u posudu aparata, a višnje padaju odvojene u drugu posudu koju ste vi pripremili. Pomoću mašine za odvajanje koštica možete očistiti do 15 kg višanja ili trešanja na sat vremena. Voće će ostati celo i neće biti zgnječeno. Sveže višnje je biti spremne za slatko, kompot, ali i pripremu pita, sokova, kolača itd.
Presa za čišćenje šljiva seče plodove na pola, a koštice padaju u veliku posudu koja stabilno stoji na 4 neklizajuća stopala. Istovremeno, sledeća šljiva upada u mašinu za uklanjanje koštica. Zahvaljujući velikoj kontejneru za sakupljanje, možete očistiti veliku količinu plodova, a da ne morate prekidati posao da biste ispraznili posudu.
Stabilnost mašine za uklanjanje koštica obezbeđena je gumenim stopicama na dnu aparata, dok zaobljena ručka osigurava ugodno držanje i sigurno manevrisanje. Posle posla čelični klip ili sečivo očistite pod mlazom vode, a preostali delovi se mogu staviti u mašinu za pranje posuđa. Noviji modeli prese poseduju uklonjivu ručku. Uklanjanjem ručke i postavljanjem u posudu za sakupljanje koštica uređaj se može sklopiti i uštedeti vam prostor do naredne sezone.