Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

AutoCAD Mechanical 2011

Pisana je za potrebe nastave fakulteta, Visokih tehničkih škola akademskih i strukovnih studija tehničke orijentacije sa namerom da se njena materija koristi u realnim uslovima konstruisanja i inženjerske simulacije u mašinstvu.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 91
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Računarske Knjige - CAD

Šifra Proizvoda: 27501

Poslednja cena bila je: 1430 din

Karakteristike proizvoda: AutoCAD Mechanical 2011

Autori: Duško Letić, Branko Davidović i Eleonora Desnica

Broj strana: 448

ISBN broj: 978-86-7310-483-6

Knjiga AutoCAD Mechanical 2011 pisana je za potrebe nastave fakulteta, Visokih tehničkih škola akademskih i strukovnih studija tehničke orijentacije sa namerom da se njena materija koristi u realnim uslovima konstruisanja i inženjerske simulacije u mašinstvu. Najvažniji elementi CA (Computer Aided) konstruisanja u mašinstvu izvedeni su u kratkom i preglednom obliku, prilagođeni ciljevima obrazovanja i prakse mašinske struke.

Kratak sadržaj

1. KOMPJUTERSKO PROJEKTOVANJE I KONSTRUISANJE

2. RAD U MAŠINSKOJ STRUKTURI OBJEKATA

3. KREIRANJE CRTEŽA

4. KOTIRANJE SA PROPISIVANJEM TOLERANCIJA

5. MAŠINSKI MATERIJALI

6. KONSTRUISANJE ROTACIONIH MAŠINSKIH DELOVA

7. KONSTRUISANJE ZAVRTANJSKIH VEZA

8. ZAVARENI SPOJEVI

9. STANDARDNI PROFILI I ZAKOVICA

10. OSOVINICE I OPRUGE

11. KOTRLJAJNI I KLIZNI LEŽAJI

12. MAZALICE

13. LANČANI I KAIŠNI PRENOS

14. ZAVRTANJSKE VEZE KRUTIH SPOJNICA

15. SASTAVNICE I BAZE PODATAKA

16. PRORAČUN OPTEREĆENJA VRATILA I OSOVINA

17. ANALIZA NAPONA I DEFORMACIJE PRIMENOM MKE

18. PRORAČUN BREGASTIH MEHANIZAMA

19. GRAFIČKE KOMUNIKACIJE I MREŽNA PODRŠKA KONSTRUISANJU

PRILOZI

Opis proizvoda: AutoCAD Mechanical 2011

U knjizi se jednostavno na algoritamskim osnovama objašnjava efikasan način konstruisanja u mašinstvu uz korišćenje mašinskih delova definisanih standardima ISO, DIN, ANSI i GOST. San inženjera projektanta i konstruktora jeste da na radnom mestu ima sve što mu je potrebno za ovaj složeni inventivni posao. Konstruktorima je danas dostupno niz praktičnih i teorijskih podataka u elektronskom obliku, bez potrebe da mnogo koriste knjige, priručnike, tablice i sl. To se posebno odnosi na standardne delove i svojstva mašinskih elemenata i materijala. To je danas moguće posredstvom Autodeskovog Inventor-a i Mechanical Desktop-a, AutoCAD-a ili AutoCAD Mechanical-a.

Govoriti o mašinskim elementima i konstruisanju iziskivalo bi pisanje višetomnog obima knjiga. Ovaj problem bi se u tom slučaju multiplicirao jer je potrebno, pored klasične metodologije konstruisanja objasniti i njenu integraciju sa adekvatnim kompjuterskim metodama. Iz tih razloga, u koncepciji knjige, data su odabrana poglavlja, tj. ogledi iz pojedinih područja 2D konstruisanja (putem crtanja) i proračuna komponovanih delova, bez pretenzija na opširnost. Stručno područje ove koncepcije, i u klasičnom i u kompjuterskom pristupu, stalno se proširuje novim saznanjima i rezultatima kompjuterskih i drugih tehnologija. Zbog toga se mogu u okviru prvog nivoa obrazovanja obraditi samo bitna područja orijentisana prema samim ciljevima plana i programa akreditovanim u pojedinim predmetima obrazovanja. Priča, svakako, nije završena jer pravo konstruisanje podrazumena modeliranje trodimenzionalnih objekata i njihovu analizu pre izrade i eksploatacije, što su teme posebnih referenci. Mnoge interesantne teme nisu obrađene u knjizi i korisniku ovog tutorijala ostaje svojevrsni istaživački rad na ispitivanju mogućnosti ovog visoko sofisticiranog CAD/CAE programskog paketa. Dalja nadogradnja tih saznanja mora se izvesti u praktičnim uslovima, rešavanjem i validacijom konkretnih problema konstruisanja.

Obrazovanje na ovaj način može biti vrlo fleksibilno. Potrebna predznanja korisnika odnose se na solidno poznavanje konstruisanja u AutoCAD okruženju i, svakako, najvažnije je poznavanje osnovnih principa elemenata konstrukcija, otpornosti materijala, mehanike, mašinskih materijala i sl. Korisniku se skreće pažnja na niz referenci iz oblasti klasičnog i kompjuterski podržanog konstruisanja. Literatura iz elemenata konstrukcija i sl. navedena je na kraju knjige.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.