Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Skateboard Hudora ABEC 7 Alliance 12732

Hudora skejtbord visokog kvaliteta i atraktivnog dizajna. Daska je napravljenja od devetoslojnog drveta, točkovi su od poliuretana 50x36mm, karbonski ABEC 7 lageri...

Ocena Posetilaca Broj ocena: 99
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Roleri i Skejtbordovi

Šifra Proizvoda: 34033

Poslednja cena bila je: 4990 din

Karakteristike proizvoda: Skateboard Hudora ABEC 7 Alliance 12732

Skejtbord Hudora

Dezen: Alliance

Daska je napravljenja od visoko kvalitetnog devetoslojnog drveta

Sloj protiv klizanja

Ojačana osnova koja može da izdrži 100kg

Točkovi od poliuretana Ø = 54 × 36 mm

Lageri od karbona ABEC 7

Dimenzije: 77.5 × 18.42 сm

Opis proizvoda: Skateboard Hudora ABEC 7 Alliance 12732

Vožnja na dasci, poznatom skejtbordu, veoma je popularna na svim kontinentima.

Pre otprilike pola veka, tačnije 1958. godine, Bil Ričards, vlasnik radnje sa proizvodima za surfovanje u severnom Holivudu, video je dečake koji su po ulicama vozili daske za jahanje po talasima na koje su zakačili točkiće. To mu je dalo ideju da iz fabrike koja je proizvodila rolere i klizaljke naruči točkiće. Zatim je zakačio točkiće na donju stranu daske za surfovanje i tako je dobio nov proizvod, dasku za vožnju po tvrdoj podlozi. Godinu dana kasnije, ona je dobila i svoj naziv - skejtbord. Tada je vožnja na ovom pronalasku i zvanično postalo sportska aktivnost.

Prvi nacionalni šampionat u skejtbordu organizovan je 1965. godine, a do tada je već proizvedeno više od 50 miliona dasaka za vožnju. Međutim, popularnost ovog sporta bačena je u zasenak zbog loše izrade skejtborda. Često je dolazilo do loma daske ili pucanja sklopa koji je držao točkiće, pa su nesreće sa teškim posledicama bile neminovne. Zbog toga je američko medicinsko udruženje proglasilo vožnju skejtbordom novom opasnošću po zdravlje, a mnogobrojni roditelji zabranjivali su mališanima da se voze na dasci.

Dva pronalaska doprinela su sigurnijoj vožnji i povratku skejtborda na sportsku i rekreativnu scenu. Ričard Stivenson je 1971. godine dizajnirao skejtbord sa repom na zadnjem delu, što je omogućilo lakše upravljanje daskom. Dve godine kasnije Ričard Nesvorti izmislio je poliuretanski točak za rolere i daske koji je vrlo brzo prihvaćen jer je omogućavao bolje prijanjanje skejtborda na podlogu i amortizovao sve neravnine na stazi. Takođe, povećana je i širina skejtborda, što je omogućavalo veću stabilnost, a samim tim i manje padanja za vozača. U sledeće dve godine popularnost skejtborda se vratila, o čemu dovoljno govori podatak da je u tom periodu prodato više od 40 miliona dasaka.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.