Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Jedan jedini pogled, Harlan Koben

Harlan Koben je pravi majstor preokreta - mami vas od prve strane, a onda vas na poslednjoj šokira. Den Braun

Ocena Posetilaca Broj ocena: 94
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 6282

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Jedan jedini pogled, Harlan Koben

Jedan jedini pogled

Autor: Harlan Koben

Format: 13x20

Broja strana: 401

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Jedan jedini pogled, Harlan Koben

O knjizi

Čitav svet jedne majke iz predgrađa u trenu se raspada zbog obične fotografije. Među tek razvijenim porodičnim fotografijama Grejs pronalazi i jednu koja tu ne pripada, staru najmanje dvadeset godina. Na njoj je petoro ljudi - Grejs četvoro ne prepoznaje, a peta osoba neverovatno liči na njenog muža Džeka. Kad Džek vidi tu fotografiju, poriče da je on na njoj. Ali kasnije te noći, dok Grejs leži u krevetu i čeka ga, on bez ikakvog objašnjenja odlazi i odnosi fotografiju.

Ne znajući gde je, ni zašto je otišao, Grejs se sama bori da zaštiti decu. Svakoga dana sve više sumnja u sebe i svoj brak, i rađa se sve više novih pitanja o Džeku. Grejs shvata da nije jedina koja traga za njim i fotografijom. Tu je i okrutni, tihi ubica, koga ništa neće sprečiti da pronađe svoju žrtvu.

Kad policija odbije da joj pomogne, a prijatelji ostanu po strani ophrvani sopstvenim nevoljama, Grejs ne preostaje ništa drugo nego da kroči u mračne kutke svoje tragične prošlosti kako bi sačuvala decu i saznala istinu koja joj može vratiti muža.

O Autoru

Harlan Koben

Povodom jednog od Kobenovih romana (Darkest Fear), list Chicago Tribune je autora opisao slikovitom frazom Rejmond Čendler sreće Bridžet Džons, ciljajući na Kobenov dar da unese crtu duhovitog u trilerske zaplete.

Glavni lik sedam Kobenovih romana je Majron Bolitar, sportski agent koji se uvek nađe u nevolji, što zbog svojih klijenta, što zbog svoje prošlosti. Bolitarov lik opravdava navedena poređenja Kobena sa drugim piscima: snalažljivost u zapletima i britak humor doneli su autoru nagrade za tri od sedam ovih romana (Edgar za Fade Away, Shamus za Drop Shot i nagrada Anthony za roman Deal Breaker).

Sportsku potku u većini onoga što piše Koben objašnjava činjenicom da je Maratonac Vilijema Goldmana njegov omiljeni triler (po kom je snimljen i poznat film sa Dastinom Hofmanom i Lorensom Olivijeom u glavnim ulogama). Iako je reputaciju stekao romanima o Majronu Bolitaru, Harlan Koben se nije zadržao samo na jednom liku. Godine 2000. je objavio roman Nikom ni reči, jedan od svojih najuspešnijih trilera, koji mu je doneo i nominaciju za nagradu Edgar, da bi se godinu dana kasnije pojavio Nestao zauvek, roman za koji Koben kaže: Želim da vam se svaka knjiga, a posebno ova, prišunja iza leđa, i na kraju vas udari po potiljku kad se tome ne nadate.

Harlan Koben živi sa ženom i četvoro dece u Ridžvudu, Nju Džersi. Kao najveću literarnu inspiraciju ističe svoju majku.

Potencijalnim piscima poručuje sledeće: Pišite. Ne uzimajte časove pisanja. Ne slušajte me. Samo pišite. I brišite, puno brišite. Verovatno ne brišete dovoljno. Onda pišite ponovo. Onda opet. I opet.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.