Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Prazan Mesec, Majkl Koneli

Roman koji potvrđuje Konelijevu reputaciju jednog od vodećih svetskih pisaca trilera

Ocena Posetilaca Broj ocena: 97
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 6299

Poslednja cena bila je: 860 din

Karakteristike proizvoda: Prazan Mesec, Majkl Koneli

Prazan Mesec

Autor: Majkl Koneli

Format: 13x20

Broja strana: 399

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Prazan Mesec, Majkl Koneli

O knjizi

Kesi Blek je mislila da nikada više neće pljačkati kockare koji haraju po kazinima i odnose velike sume. Ali onda joj se ukazuje prilika da odradi još jedan posao, koji izgleda suviše dobro da ga propusti. I jeste. Suviše je dobar. Tajanstveni tipovani kockar nosi toliko novca da to može da znači samo jedno – iza njega stoji neko veoma moćan ko će biti veoma ljut. Kesi je prinuđena da beži od ubice koji, čini joj se, unapred zna svaki njen potez. Još gore, ubica je na tragu njene najstrože čuvane tajne. Onoga što je jedino moglo da je vrati na put kriminala. I onoga što je spremna da brani na svaki način i po svaku cenu...

O Autoru

Majkl Koneli

Pošto je kao student otkrio romane Rejmonda Čendlera, Majkl Koneli je odlučio da postane pisac. Po diplomiranju, zaposlio se kao novinar kriminalističke rubrike u nekoliko listova Floride, beležeći uspehe u izveštavanju o tzv. kokainskom ratu ranih osamdesetih.

Godine 1986. je zajedno sa dvojicom kolega proveo nekoliko meseci intervjuišući preživele iz jedne velike avionske nesreće. Članak o tom događaju ulazi u najuži izbor za Pulicerovu nagradu, donevši svom autoru napredak u karijeri – Koneli je dobio posao kriminalističkog reportera u prestižnom Los Anđeles tajmsu, konačno došavši u grad u kom je živeo i pisao Čendler.

Posle tri godine rada u crnoj hronici, Koneli je počeo da piše prvi roman u serijalu o detektivu Hieronimusu Hariju Bošu. Roman pod naslovom Crni odjek delimično je bio zasnovan na istinitom zločinu koji se desio 1992. u Los Anđelesu. Koneli za Crni odjek dobio je nagradu Edgar za najbolje debitantsko ostvarenje u žanru trilera. Sledila su još tri romana sa Bošom u glavnoj ulozi, da bi 1996. bio objavljen Pesnik, roman u kojoj je centralna ličnost novinski reporter. Krvavi posao Koneli objavljuje 1998. godine, triler delimično inspirisan stvarnim događajem: jedan Konelijev prijatelj imao je transplantaciju srca nakon koje je iskusio grižu savesti znajući da je neko umro kako bi on živeo. Po ovom romanu Klint Istvud je režirao istoimeni film u kom je igrao i glavnu ulogu.

Godina 1999. obeležava povratak serijalu o Hariju Bošu, romanom Let anđela, nakon čega slede Prazan mesec i Mračnije od noći, roman u kom se susreću dva Konelijeva lika – Boš i MekKaleb iz Krvavog posla. Los Anđeles tajms je ovo ostvarenje proglasio jednom od najboljih knjiga 2001. godine. I sledeći roman, Grad kostiju, dobija priznanje Njujork tajmsa.

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.