Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Majls Vorkosigan 1 : Krhotine Časti, Loiz Mekmaster Bižol

Premostite prostor i vreme u naučnofantastičnom svetu Vorkosigana i Barajara. Prva knjiga fantastike u proslavljenom serijalu višestruko nagrađivane autorke.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 95
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Naučna Fantastika

Šifra Proizvoda: 6789

Poslednja cena bila je: 590 din

Karakteristike proizvoda: Majls Vorkosigan 1 : Krhotine Časti, Loiz Mekmaster Bižol

Krhotine Časti

Knjiga br. 1 Serijala Majls Vorkosigan

Autor : Loiz Mekmaster Bižol

Izdavač : Laguna

Format : 13 x 20 cm

Broj Strana : 271

Opis proizvoda: Majls Vorkosigan 1 : Krhotine Časti, Loiz Mekmaster Bižol

*** O Knjizi :

Ljudska vrsta se raširila svemirom. Putovanje brže od svetlosti kroz crvotočine u prostorno-vremenskom kontinuumu omogućilo je naseljavanje dalekih svetova; politički savez, ako je ikada postojao, odavno je raskinut; društveni sistemi, pa i istorije mnogobrojnih kolonijskih svetova često su ekstremno različiti, a posledica toga je stanje bremenito političkim zaverama i hladnim i oružanim ratovima.

Kordelija Najsmit je naučnik sa Beta Kolonije, iz sveta nalik današnjim zapadnim demokratijama. Aral Vorksigan je oficir, pripadnik vojne kaste i aristokratije Barajara, sveta u kome vlada kvazifeudalizam i gde se bespoštedni unutrašnji sukobi smenjuju sa osvajačkim ratovima. Žena i muškarac, različiti po poreklu i odgoju, ne odolevaju snažnoj uzajamnoj privlačnosti, iako se najpre susreću kao protivnici u ratu svojih matičnih svetova, a zatim i kao saveznici u krvavoj borbi za vlast na Vorkosiganovoj rodnoj planeti.

Ovaj roman je uvod u naučnofantastični svet Vorkosigana i Barajara, početak popularne i nagrađivane višegeneracijske sage koja, doslovno, premošćuje prostor i vreme.

Bižolova je četvorostruki dobitnik nagrade Hugo i dvostruki dobitnik nagrade Nebula.

*** O Autoru :

Loiz Mekmaster Bižol rođena je u Ohaju 1949. godine. Već u devetoj godini zavolela je naučnu fantastiku i, upoznavši se s tehnikom žanra, počela da razvija sopstveni stil.

Neko vreme radila je kao biolog, a zatim se potpuno posvetila pisanju. Napisala je preko dvadeset knjiga. Njena prva tri romana, Krhotine časti, Ratnikov šegrt i Etan od Atosa, objavljeni su 1986.

Gospođu Bižol kritičari porede s Ursulom le Gvin, zbog čvrstih feminističkih stavova koje ne propoveda u svom delu, nego ih blago nagoveštava. S druge strane pak, kritičari je slave jer "piše kao muškarac". Sama književnica prihvata oba stava, ali sebe najradije naziva "zastupnikom ljudskih bića".

Dobitnica je nagrada Nebula i Hugo. Godine 1987. bila jer kandidovana za nagradu Džon V. Kembel.

Loiz Mekmaster Bižol živi u Mineapolisu i majka je dvoje dece.

Posetite: www.dendarii.com

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.