-
Kategorije Proizvoda
Začinsko bilje - Kineski vlašac - Allium tuberosum 1084
Kineski vlašac je još jedan egzotični začin pristigao iz Azije. Može se gajiti u bašti ili saksijama, te ga uvek možete imati svežeg pri ruci. Svi delovi biljke su jestivi. Blag ukus belog luka.
Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Začinsko i lekovito bilje
Šifra Proizvoda: 68283
Poslednja cena bila je: 79 din
Začinsko bilje - Kineski vlašac
Pakovanje: kesica
Latinski naziv: Allium tuberosum
Pogodno za sađenje u bašti ili žardinjeri
Setva u zatvorenom: mart - maj
Setva na otvorenom: april - jun
Presađivanje: maj
Razmak između biljki: 20 x 40 cm
Ubiranje: jun - avgust
Visina biljke: 45-65 cm
Saditi prema uputstvu sa pakovanja
Lepu baštu ne možemo da zamislimo bez začina! Te mirisne biljke je potrebno mešati sa usevima jer utiču na bolji rast i ukus povrća, štite od štetočina i bolesti. Bašta nam je lepša, jela su ukusnija!
Začinsko bilje se može, osim u baštama, gajiti i u saksijama i žardinjerama u kući, tako da ih uvek možete imati sveže pri ruci. Traže svetao, ne previše vruć prostor, vlažan vazduh i bogato zemljište. Leti ih obavezno iznesite na terasu ili balkon kako bi imali što više svetlosti i kiseonika.
Kineski vlašac sejemo u proleće, tako što seme samo blago zatrpamo supstratom. Nicanje traje 14-21 dan, na 19-21 °C. Presađujemo po 4 mlade biljke zajedno u saksijice veličine 7,5 cm. Kad se biljke dobro prime, presađujemo ih na otvoreno ili u veće saksije, na međusobnoj udaljenosti od 20 cm. Kineski vlašac je višegodišnja biljka koja ima pljosnate listove. Cvetovi su bele boje i zvezdastog oblika. Cveta od jula do oktobra. Svi delovi biljke su jestivi i imaju blag miris i ukus belog luka. Odlično za pčelinju pašu. Odgovarajuće i za sejanje u saksije.
* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.
** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.
© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.