Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Mort, Teri Pračet

Upoznajte svoju smrt da biste je više voleli.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 104

Cena sa PDV: 899 dinara

Na Stanju

Šifra Proizvoda: 6945

Vreme slanja:  1 - 2 radna dana

Isporuka: Teritorija Cele Srbije

Dostava: Kurirska služba

Masa za dostavu: 0.35 kg (cena dostave)

Plaćanje: Pouzećem, na Račun, onLine: Visa, Master, Dina

Mozete platiti online karticama banke Intesa na 6 rata bez kamata

Proizvođač: Laguna

Brend: Laguna

Karakteristike proizvoda: Mort, Teri Pračet

Naziv Knjige : Mort

Serijal : Disksvet, knjiga br. 4

Autor : Teri Pračet

Izdavač : Laguna

Format : 11.5 x 18 cm

Broj Strana : 294

Opis proizvoda: Mort, Teri Pračet

*** O Knjizi :

Smrt dolazi po svakog od nas. Kada je došla po Morta, ponudila mu je posao.

Pošto je dobio uveravanja da nije neophodno da bude mrtav, Mort je prihvatio. Medutim, uskoro će otkriti da romantične čežnje ne idu uz odgovornosti koje nosi šegrtovanje kod Smrti …

ČETVRTI ROMAN O DISKSVETU

*** Kritike :

Terija Pračeta prozvali su Daglas Adams epske fantastike. U smislu da obojica parodiraju aspekte SF-a, ovo je tačno, ali Pračetove knjige svežije su od Adamsovih, imaju više zapleta, smešnije su… Ima li još nešto što bi trebalo da znate pre nego što krenete i kupite ovu knjigu?
Džon Volas, Vector

Priča o tome šta se dešava kada Smrt odluči da uzme šegrta pretvara se u nezadrživu bujicu komedije, satire, ironije i neodoljivo humorističko delo koje kombinuje ledene komadiće cinizma s iskricama istinske osećajnosti. Pojavljujući se zadihan iz dubina ove prešroke metafore, ponizno proglašavam ovu knjigu vrlo inteligentnom i duhovitom.
Sajmon Mekkalou, British Fantasy Newsletter

‘Mort’ predstavlja istoimenog glavnog junaka, mladića čije srce možda jeste na mestu, ali njegov ostatak uglavnom nije. Njegovo pojavljivanje na lokalnoj berzi rada predstavlja potpuni promašaj sve dok se ne pojavi određeni mitski arhetip… Naravno, stvari kreću naopako na impozantan način… Otkačenost i šarm leže u pripovedanju. Pračet daje svojim likovima (čak i Smrti) prostora da rastu i menjaju se… On previše voli svoje junake da bi zapao u lakorečivost putujućeg komedijaša. Takav entuzijazam održava Disksvet svežim u njegovoj vanvremenskoj apsurdnosti.
Faren Miler, Locus

Ovo je jedna od onih knjiga koje morate pročitati više puta da biste sve pohvatali. Obično ne čitam fantastiku, ali isto tako Pračeta ne bih ni svrstavao u fantastiku. Svrstao bih ga pod odeljak humor, fantastika, duhovitost i avantura kada bi takav odeljak postojao. Ova knjiga vas neće razočarati.
Tori Džonson, Amazon

*** O Autoru :

Teri Pračet je rođen 1948, i još nije umro. Počeo je da radi kao novinar jednog dana 1965. godine i svoj prvi leš ugledao tri sata kasnije. To je bilo iskustvo koje je nešto značilo tih dana. Pošto je obavljao otprilike svaki posao koji je mogao da postoji u provincijskom novinarstvu, izuzimajući praćenje fudbalskih utakmica, pridružio se Central Electricity Generating Board i postao portparol za četiri nuklearne elektrane. O svojim iskustvima u tom poslu napisao bi knjigu, kada bi mislio da će mu iko verovati.

Sve ovo se završilo 1987, kada je postalo očigledno da je pisanje romana o Disksvetu zabavnije od pravog posla. Od tada, broj napisanih knjiga postao je dvocifren, a svaka nova knjiga ima rezervisano mesto na top listi bestselera. On piše knjige i za mlađe čitaoce. Povremeno ga optužuju za literarnost.

Teri Pračet živi u Viltšajru, sa suprugom Lin i ćerkom Rianom. On kaže da je pisanje najveća zabava koju čovek sebi može da priušti.

www.terrypratchettbooks.com

*** Odlomak Iz Knjige :

I zato su se Mort i njegov otac na Praščićno veče uputili preko planina do Ovčar Grebena, s Mortovim oskudnim imetkom u vreći na leđima magarca. Grad nije bio mnogo veći od četiri stranice popločanog trga okruženog prodavnicama koje su obezbeđivale potpunu servisnu industriju seoskoj zajednici.

Nakon pet minuta Mort je izišao od krojača odeven u šljampavu halju neodređene funkcije, koje se iz sasvim razumljivih razloga odrekao prethodni vlasnik; imala je dosta mesta za njega da raste, pod pretpostavkom da izraste u slona sa devetnaest nogu.

Otac ga je kritički odmeravao.

‘Baš lepo’, reče, ‘za te pare.’

‘Svrbi me’, reče Mort. ‘Mislim da ovde unutra ima nečega pored mene.’

‘Mnogi mladići na svetu bili bi vrlo zahvalni za tako lep topao…’ Lezek zastade i diže ruke, ‘odeću kao što je ta, dragi moj mladiću.’

‘Mogao bih da je podelim s njima?’ reče Mort pun nade.

‘Moraš izgledati elegantno’, reče Lezek oštro. ‘Moraš da ostaviš utisak, da se istakneš u gomili.’

Oko toga nije bilo sumnje. Hoće. Probijali su se kroz gomilu koja je ispunjavala trg, svaki udubljen u sopstvene misli. Mort je obično uživao u posetama gradu, sa svom tom kosmopolitskom atmosferom i čudnim dijalektima iz sela udaljenih i po deset, čak i dvadeset kilometara, ali ovoga puta imao je neprijatan predosećaj, kao da je mogao da se seti nečega što se još nije dogodilo.

Berza se odvijala na sledeći način: oni koji su tražili posao stajali su u isprekidanim redovima u središtu kruga. Mnogi od njih bili su okićeni simbolima na svojim šeširima koji su obznanjivali svetu za koji zanat su obučeni – pastiri su nosili pramen vune, kočijaši vezu konjske grive, unutrašnji dekorateri komadić zanimljive prekrivke od sargije i tako dalje.

Dečaci koji su hteli u šegrte bili su okupljeni na središnjoj strani trga.

‘Samo idi i stani tamo, i neko će doći i ponudiće ti da mu budeš šegrt’, reče Lezek, glasom obrubljenim nesigurnošću. ‘Ako im se dopadne tvoj izgled, hoću da kažem.’

‘Kako to oni rade?’ upita Mort.

‘Pa’, reče Lezek i zastade. Hameš mu ovaj detalj nije objasnio. Čeprkao je po svom skromnom znanju o tržištu koje je bilo ograničeno na stočne pijace i pokušao: ‘Pretpostavljam da ti prebroje zube, i to. I uvere se da ne dahćeš i da su ti stopala u redu. Ja im ne bih pričao o čitanju, to uznemirava ljude.’

‘A šta onda?’ reče Mort.

‘Onda ideš i učiš zanat’, reče Lezek.

‘Koji to zanat?’

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.