Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Modiskinja, Andrea Vitali

„Vitalijeve knjige izuzetno cene čitaoci, koji ih iščekuju s nestrpljenjem, i književni žiriji, koji ih svaki put najavljuju kao otkrovenje.“ Končita de Gregorio, Republika

Ocena Posetilaca Broj ocena: 97
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Komedije

Šifra Proizvoda: 7276

Poslednja cena bila je: 740 din

Karakteristike proizvoda: Modiskinja, Andrea Vitali

Naziv Knjige : Modiskinja

Autor: Andrea Vitali

Format: 13x20 cm

Broja strana: 368

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : La modista : Un romanzo con guardia e ladri, Andrea Vitali

Opis proizvoda: Modiskinja, Andrea Vitali

*** O Knjizi ***

Jedne noći lopovi su pokušali da opljačkaju opštinu, ali čuvar Firmato Bičikli nije ništa video. Kada se nekolicina znatiželjnika okupila ispred gradske većnice, prišla im je Ana Montani, u lakoj pamučnoj haljini, ispod koje su se nazirale obline od kojih čoveku pođe voda na usta. To nije promaklo naredniku Akadiju.
Od tog dana Bičiklija je proganjala jedna jedina misao: mora da uhvati lopove koji su od njega napravili budalu i koji su i dalje neometano radili šta su hteli. I narednika Akadija, koji je odnedavno postavljen za komandira mesne stanice karabinijera, od tog trenutka proganja samo jedna misao. Međutim, oko lepe modiskinje obleću i drugi udvarači: pre svih, Romeo Gargasa, koji se u ratu obogatio od krijumčarenja i koji se i dalje bavi sumnjivim poslovima, ali i mladi Euđenio Pokeca, naslednik bogate gospođe Eutriče i dopisnik lista Provinča iz Belana.
U svojim romanima – koji su zabavni i inteligentni i u kojima se uživa – Andrea Vitali na maestralan način oživljava italijansku komediju: tako, i po rečima samih Italijana, uspeva da dočara pravu, istinsku sliku zemlje, kroz neprekidni vatromet ljudskih naravi i iznenađenja.


„Vitalijeve knjige izuzetno cene čitaoci, koji ih iščekuju s nestrpljenjem, i književni žiriji, koji ih svaki put najavljuju kao otkrovenje.“
Končita de Gregorio, Republika

„Vitali, koji se predstavlja kao skromni zanatlija, danas je jedan od najboljih italijanskih pripovedača.“
Masimo Bofa, Panorama

*** O Autoru ***

Andrea Vitali je rođen 1956. u Belanu, gde radi kao lekar opšte prakse.

Objavio je romane Tužilac (1990, nagrada Monblan za roman mladog autora); Mehaničar Landru (1992); Polazeći od prezimena (1994), Marinetijeva senka (1995, nagrada Pjero Kjara); Jezerski vazduh (2001); Prozor sa pogledom na jezero (Garzanti 2003, nagrada Grincane Kavur za 2004. za prozu i književna nagrada Bruno Đofre za 2004); Usedeličina ljubav (Garzanti 2004) i Gospođica Tekla Manci (Garzanti 2004, nagrada Desi).

Ne Zaboravi na Dodatke za ovaj proizvod:
Gradonačelnikova Kći

Cena: 699 RSD Detaljnije

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.