Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Ovo Je Tvoj Život, Džon O` Farel

Novi roman autora svetskog bestselera NAJBOLJE ZA MUŠKARCA - uverljiva, duhovita i oštra satira o opsednutosti slavom i željom da se dospe na televiziju.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 96
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Komedije

Šifra Proizvoda: 7283

Poslednja cena bila je: 649 din

Karakteristike proizvoda: Ovo Je Tvoj Život, Džon O` Farel

Naziv Knjige : Ovo Je Tvoj Život

Autor: Džon O` Farel

Format: 13x20 cm

Broja strana: 237

Izdavač: Laguna

Opis proizvoda: Ovo Je Tvoj Život, Džon O` Farel

*** O Knjizi ***

Džimi Konvej je oduvek želeo da bude poznat. Kao dečak je čak i napisao niz pisama sa uputstvima budućem sebi kako da se nosi sa slavom i bogatstvom što mu se smeše. Kada je debelo zašao u tridesete, ponovo ih je pročitao i nije se mogao oteti utisku da je prilično izneverio sopstvena očekivanja.

Tako počinje ovo neverovatno putovanje u svet slavnih. Džimi polako ali sigurno gradi karijeru komičara, da bi se na kraju obreo pred dupke punim pozorištem i milionskom televizijskom publikom. Postoji samo jedan problem: on nikada, ali baš nikada nije nastupao na sceni...

*** Kritike ***

„Neverovatno ubedljivo i urnebesno smešno.“
Kerolajn Kventin, Mejl on sandej

„Duhovit je zato što je istinit... Prepuno bolno istinitih dosetki.“
Tajms

„Vrcav, nemilosrdan humor... Da li je Džon O’Farel duhovit? Da, veoma.“
Miror

*** O Autoru ***

Džon O’Farel je autor pet knjiga: Može biti samo bolje: Osamnaest bednih godina u životu pristalice laburista, 1979-1997 (objavljena 1998), Najbolje za muškarca (2000), Budala globalnog sela (2001), Ovo je tvoj život (2002) i Za sve je kriv žrtveni jarac (2003).

Treća i peta su zbirke njegovih članaka objavljenih u Independentu i Gardijanu. Prva je faktografski prikaz osamnaest godina tokom kojih je O’Farel bio vatreni pristalica laburista, tada u opoziciji, i postala je bestseler. Humorističke romane Najbolje za muškarca i Ovo je tvoj život mnogi porede sa delima Nika Hornbija.

*** Odlomak Iz Knjige ***

—1—

SCENARIO ZA „OVO JE TVOJ ŽIVOT“, GOST: DŽIMI KONVEJ
POTPUNO NESVESTAN IZNENAĐENJA KOJE GA ČEKA, DŽIMI PRILAZI ULAZU U REZERVAT ZA VIDRE. PUBLIKA APLAUDIRA. A ONDA MU U SUSRET POLAZI ČUVENI TELEVIZIJSKI VODITELJ (HOĆE LI TO I DALJE BITI EJMON ENDRUZ??), DRŽEĆI VELIKU CRVENU KNJIGU.
ČUVENI VODITELJ: Džimi Konvej?
DŽIMI KONVEJ:
Da? (GLEDA KA KAMERAMA, A POTOM KA VODITELJEVOJ ČUVENOJ KNJIZI) O, ne mogu da verujem!
ČUVENI VODITELJ:
Da, mislio si da si pozvan da otvoriš još jedan rezervat za vidre u okviru svog neumornog rada na dobrobiti raznih životinja. Ali ne, Džimi. „Ovo je tvoj život“!
DŽIMI PRVO BULJI U NJEGA, A ONDA SE SMEJE I U NEVERICI GLEDA UVIS. „SKAČEMO“ U POZNATI STUDIO, KOJI SE NALAZI U LONDONU I STRAŠNO JE VELIKI.
ČUVENI VODITELJ:
Rođen si kao Džejms Eliot Konvej, drugo dete Džona i Valeri Konvej iz Brestove ulice 27, Ist Grinsted, Saseks, Engleska, Velika Britanija, Evropa. Tvoja porodica nije shvatala da si predodređen za velika dela, što je tvoj stariji brat Nikolas danas prisiljen da prizna…
ČUJE SE GLAS SADA VEĆ ODRASLOG, DEBELOG I ĆELAVOG NIKOLASA:
O, naš mali Džimi se povazdan sprdao i smejao. Stalno sam ga zadirkivao, gnjavio ga i govorio mu kako ništa neće postići u životu, ali svima nam je dokazao suprotno. Veoma smo ponosni na njega. Da budem iskren, postigao je mnogo više od mene.

ČUVENI VODITELJ:
Po odlasku sa izuzetno cenjenog
univerziteta, sa visokim ocenama
na intelektualnim ali isplativim predmetima, kojima bi, zlu ne trebalo, uvek mogao da se vratiš,
otpočeo si blistavu karijeru u
šou-biznisu. Prvo si se zaposlio kao skromni scenski radnik, što je bilo veoma razumno, pošto je pametno prvo se upoznati s konopcem pre nego što skočiš u ponor. Nedelju dana kasnije, glavna zvezda i njegova zamena vozili su se autom i doživeli težak sudar sa kamionom punim životinja namenjenih za laboratorijska istraživanja. Srećom, glumci, kao ni životinje, nisu bili teško povređeni, ali vatrogascima je trebalo dva sata da njih dvojicu izvuku iz hrpe isprepletanih kaveza, dok su životinje, kao što su kunići i tome slično, pobegle u obližnju šumu, u kojoj, srećom, nije bilo lisica. Kako je ostao bez glavnog glumca za to veče, reditelj je okupio ekipu da im saopšti kako je prinuđen da otkaže predstavu, što bi dovelo do bankrota čitavog pozorišta i ostavilo na socijalnoj pomoći sve zaposlene, uključujući i jadnike kao što su čistači itd., itd. Tada je mladi, nepoznati scenski radnik Džimi Konvej (ti) istupio i odvažno objavio da napamet zna glavnu ulogu. Neka reditelj nastavi priču…

ČUVENI REDITELJ:
Džimi je zaista bio odličan. Svima nam je bio pravo otkrovenje, pošto je bio mnogo bolji od čuvenog komičara kojeg niko od nas nije voleo. Džimi je uskoro potpuno preuzeo glavnu ulogu, prešli smo u pozorište na Vest Endu, on je postao čuveni komičar, a ostalo je, što se kaže, istorija.

Sklopio sam izlizani scenario i pažljivo ga vratio u unutrašnji džep. Prošlo je više od dvadeset godina otkako sam ga predano kucao na pisaćoj mašini Silver Rid koju sam dobio za trinaesti rođendan.
Ponovo sam legao na razdrndani kauč i sklopio oči. Hteo sam da izbacim sve misli iz glave, ali odnekud je dopiralo glasno zujanje nekog insekta. Jedna osa se na prozoru suočavala sa bubljim ekvivalentom Fermaove poslednje teoreme. Problem: nalazite se ispred poluotvorenog prozora. Kako da dođete na drugu stranu? Jedna osica kaže: neprekidno tuci glavom u staklo. „Aha“, kaže osa profesorka, „znači, ti bi tako? Ali kad posle više udaraca o staklo poluotvorenog prozora shvatite da iz nekog razloga ne možete da prođete kroz njega, šta ćete onda?“ Osinji razred tone u tišinu dok se njihovi vredni mozgići naprežu do krajnjih granica osinje logike. A onda jedna briljantna mlada osa, intelektualna megazvezda Osinjeg koledža u Kembridžu, bojažljivo diže prednju nožicu i počinje polako da odgovara.
„Ako… neko… ne može da proleti kroz staklo“ – glasno razmišlja ona, a u učionici vlada tajac, pošto su svi svesni da je pred njima osinji genije – „pri čemu smo već utvrdili da je prozor poluotvoren…“, nastavlja ona, dok joj se čelo nabire od dubokog razmišljanja, „onda bi svakako bilo logično da… da… nastavimo da nalećemo na staklo i zujimo još glasnije?“
Ostali đaci znatiželjno gledaju ka profesorki da vide da li je njihova drugarica pogodila rešenje, ali stara osa se blagonaklono smeši i odmahuje glavom. „Ne“, kaže. „Ova zagonetka nema rešenja. To je nemoguć problem, kao i utvrđivanje zakonitosti nizanja prostih brojeva ili tačno određivanje broja pi. Filozofsko trik-pitanje koje nema odgovor.“

Ne Zaboravi na Dodatke za ovaj proizvod:
Najbolje Za Muškarca

Cena: 690 RSD Detaljnije

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.