Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Kros, Džejms Paterson

Aleks Kros se suprotstavlja najsmrtonosnijem psihopati na svetu - ubici svoje žene. Džejms Paterson u svom najboljem izdanju, nudi nam roman bez ijedne pogrešne reči.

Ocena Posetilaca Broj ocena: 98
Artikal je RASPRODAT !

Pogledaj Aktuelnu Ponudu: Trileri - avantura, akcija, psiho...

Šifra Proizvoda: 7718

Poslednja cena bila je: 690 din

Karakteristike proizvoda: Kros, Džejms Paterson

Naziv Knjige : Kros

Autor: Džejms Paterson

Format: 13x20 cm

Broja strana: 336

Izdavač: Laguna

Naslov Originala : Cross, James Patterson

Opis proizvoda: Kros, Džejms Paterson

*** O Knjizi ***

Godinama posle nerazrešenog ubista supruge Marije, psihologa Aleksa Krosa poziva bivši partner Džon Sampson da mu pomogne u slučaju za koji se ispostavlja da je povezan sa Marijinim ubistvom. Da li je konačno dobio priliku da uhvati njenog ubicu?

*** Kritike ***

Džejms Paterson u svom najboljem izdanju, nudi nam roman bez ijedne pogrešne reči. Snažan glavni junak kakav je Aleks Kros, uvek doprinosi dobroj priči, a lični motivi da razreši slučaj čine zaplet još bržim i eksplozivnijim. Džejms Paterson nam još jednom potvrđuje da je majstor trilera.
Beri Foršo

Paterson je ponovo u formi. Novi triler o Aleksu Krosu je njegovo najbolje delo dosad.
Hobart Mercury

*** O Autoru ***

Iako kao svog omiljenog autora često navodi Markesa, Džejms Paterson priznaje da su na njega najinspirativnije delovali filmovi Dan šakala i Isterivač đavola. U intervjuu datom listu Chicago Tribune 2001. godine, on kaže: U jednom momentu sam odlučio da u meni ne leži Uliks, ali da bi mogao ležati Dan šakala. Ta odluka dovela je do brojnih pojavljivanja Patersonovog imena na listama bestselera i preko 20 napisanih romana.

Pošto je napisao nekoliko uspešnih trilera, Paterson je ranih devedesetih došao na ideju da kreira lik Afro-američkog heroja u okviru tog žanra. Ideja je rezultovala nizom bestselera, čiji je glavni akter, forenzički psiholog Aleks Kros, postao jedan od najpoznatijih likova u detektivskoj literaturi i inspiracija za dva filma (Poljubi devojke, 1997. i Prikrada se pauk, 2001., oba sa Morganom Frimenom u ulozi Krosa).

Paterson je autor čije pisanje nije ograničeno na žanr koji mu je doneo najviše uspeha. Godine 1998. objavio je naučno-fantastični roman Kad dune vetar (When the wind blows) koji za temu ima posledice eksperimenata u bioinženjeringu, a 2001. pojavljuje se Suzanin dnevnik za Nikolasa, roman koji je kritičar Njujork Tajmsa Dženet Maslin po snazi uporedila sa Mostovima okruga Medison.

Džejms Paterson živi u Palm Biču na Floridi, gde radi kao direktor marketinške agencije. Dobitnik je nagrade Edgar, koja se dodeljuje za najbolja debitantska ostvarenja u oblasti kriminalističkog žanra, za roman The Thomas Berryman Number, 1977. Prema sopstvenom priznanju, ambicija mu je da bude kralj okretača stranica (The King of Page-turners).

www.jamespatterson.com

* Sve Za Kucu doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uracunatim popustima i PDV-om.

Reklamacije, Zamena Proizvoda, Deklaracija...

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.