Antologi(ja) - Borivoj Rašuo

Oznaka da je proizvod rasprodat
Proizvod nemamo na lageru.
Šifra proizvoda: 8111. Poslednja cena bila je: 388 din

Trenutno nemamo informaciju kada će i da li će ponovo biti dostupan. Aktuelnu ponudu iz ove kategorije pogledajte na:

Poezija
Obavesti me kad stigne

* - na e-mail adresu stići će vam obaveštenje kada proizvod bude ponovo dostupan za naručivanje

Opis Proizvoda: Antologi(ja) - Borivoj Rašuo

*** O Knjizi ***

Kada bi bilo moguće sačiniti kakav sveobuhvatni metafizički rečnik za sve ono što našem načinu kazivanja inače trajno izmiče i kada bi se u tom rečniku našlo mesta - a moralo bi se naći - za to, uslovno govoreći, prožimanje načela svetlosti i tame, onda bi u odgovarajućoj rubrici moglo biti samo svetlotamlje Borivoja Rašua. A u takvom jednom rečniku i neki drugi pojmovi, neiskazivi jezikom filozofa i proznih pisaca, mogli bi se ovog puta u verbalni iskaz uobličiti ne toliko jednim izrazom koliko čitavim jednim stihom.

Nikola Milošević

Poezija Borivoja Rašuo nastavlja se u simboličkom smislu na autohtonu liniju u srpskom pesništvu duboko vezanu za tradiciju i njenu mitsku matricu. Veoma originalan spoj između arhaičnih simbola i njihovog tumačenja u kontekstu modernog vremena stvara odnos blizak samo istinskim pesnicima; vreme nikada ne određuje svog pesnika - pesnik određuje svoje vreme, samo je poezija ono što je u vremenu i epohi večno.

Petar V. Arbutina

*** O Autoru ***

Borivoj Rašuo rođen je 10. oktobra 1957 u Žagroviću kod Knina. Nakon završene opšte gimnazije u Kninu upisao se na Fakultet političkih nauka u Beogradu.

Fakultet političih nauka, smer društveno-politički, završio je 1982. Magistrirao je na istom fakultetu. Za vreme osnovnih studija, 1981 godine dvostruki je dobitnik Oktobarske nagrade grada Beograda za istraživanje iz oblasti politkologije.

U Republici Srpskoj Krajini u dva mandata (1991-1995) obavlja funkciju ministra u Vladi Republike Srpske Krajine; u prvom mandatu 1991 ministar je spoljnih poslova a u drugom 1994 ministar za informisanje.

Objavljivao je stručne radove u politikološkim, sociološkim i književnim časopisima (Politikološke studije, Sociologija, Filozofske sveske, Književne novine, Javnost, NIN, Politika ...).

Do sada objavio: Čemu više Jugoslavije (politička studija, Beograd 1996), Republika Srpska Krajina (zbornik radova, Beograd, 1997) i pesničke zbirke; Ishodište (1998), Utočište (2000), Pribežište (2002), Snoviđenje (2004), Proviđenje (2006).

Član je Udruženja književnika Srbije.

Živi i radi u Beogradu.

Karakteristike proizvoda: Antologi(ja) - Borivoj Rašuo
  • Naziv Knjige : Antologi(ja)
  • Autor: Borivoj Rašuo
  • Pismo: Srpski - Ćirilica
  • Format: 12x17 cm
  • Broja strana: 100
  • Povez: Tvrdi + Zaštitni Omot
  • Izdavač: Dereta

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Poezija
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Dereta d.o.o. Dereta Srbija
Deklaracija proizvoda