Homerove Misli, Dragan Lakićević

935 dinara

* cena je sa uračunatim pdv-om

Opis Proizvoda: Homerove Misli, Dragan Lakićević

*** O Knjizi ***

Misli, sentence i odlomci iz Ilijade i Odiseje, najvećih antičkih spevova, u izboru Dragana Lakićevića.

*** O Autoru ***

Dragan Lakićević rođen je 5 avgusta 1954. godine u Kolašinu, gde je učio osnovnu školu. Gimnaziju je završio u Titogradu (Podgorici), a studije književnosti na filološkom fakultetu u Beogradu. U Beogradu živi od 1972. godine. Književnik, zaposlen u izdavačkoj delatnosti.

Prve pesme objavio je 1976. godine: Između nas zima u izdanju Matice srpske i Drugo lice u izdanju Književne omladine Srbije. Slede izdanja poezije; Istorija bolesti, Boginje iz mašine, Pokop, Bog na Kosovu, izbor Večni nomad, Porodični album, Zla godina, izbor Prohuja jedna pesma, Porodični azbučnik. Lakićević je i autor niza romana: Studengrad, Zemaljski ključ, Četni đavo, Mastermajnd, Anđeo smrti, od kojih su najpre mladima namenjeni: Bajka o jabuci, Mač kneza Stefana, Princeza i lav, Vitez Viline gore. Romani Dragana Lakićevića u kompletu od 4 knjige objavljeni su 1997. godine. Za odrasle su priče u knjizi Guslar na harmonici, a za mlade u zbirci Onoga leta.

Izučavanjem srpske narodne književnosti i savremene srpske poezije bavio se u knjigama: Vuk i ajduk, Pepeljugina papuča, Reče mi jedan pesnik, Dragi uredniče, Jedna pesma. Dobitnik je nagrada: Smeli cvet, Brana Cvetković, Zlatni jež, Književna nagrada Politikinog zabavnika, Sveti Sava, Deretina knjiga godine.

Karakteristike proizvoda: Homerove Misli, Dragan Lakićević
  • Naziv Knjige : Homerove Misli
  • Autor: Dragan Lakićević
  • Pismo: Srpski - Ćirilica
  • Format: 18x25 cm
  • Broja strana: 160
  • Povez: Tvrdi
  • Izdavač: Dereta
  • Izdanje : 2001. god

* Sve Za Kuću doo nastoji da bude što preciznija u opisu svih proizvoda. Pored toga, ne možemo da garantujemo da su svi opisi kompletni i bez grešaka.

** Sve cene, prikazane na sajtu svezakucu.rs su sa uračunatim popustima i PDV-om.

Pogledajte ostale proizvode iz kategorije: Poezija
Uvoznik Proizvođač Zemlja Porekla
Dereta d.o.o. Dereta Srbija
Deklaracija proizvoda