Zaštitne Naočare za Kompjuter

Svako moderno radno mesto puno je računara i digitalnih uređaja. Na primer, upravo ovaj tekst čitate na svom telefonu ili računaru.
Ako primećujete da vam se oči tokom višesatnog rada za računarom naprežu i iritiraju, to može biti zbog nečega što se naziva sindrom kompjuterskog vida. To je privremeno stanje vida uzrokovano dugotrajnim gledanjem u ekran računara bez odgovarajućih naočara za upotrebu na računaru. Uobičajeni simptomi povezani sa ovim stanjem ogu biti zamor očiju, dupli i povremeno zamagljen pogled, osetljivost na bljesak, slabiji vid na daljinu, slabije razaznavanje boja i problem da ponovo fokusirate pogled, vrtoglavica i glavobolja. To je prvenstveno uzrokovano zurenjem u plavo svetlo koje emituju ekrani mobilnih telefona, tablet uređaja i računara.
Mnogi od nas nose naočare za ispravljanje problema sa vidom. Ali obične naočare nisu isto što i naočare za računare. Računarske naočare za čitanje posebno su napravljene da smanje naprezanje očiju. Imaju antirefleksni premaz za smanjenje odsjaja i nijansu koja neutrališe plavo svetlo i povećava kontrast radi lakšeg gledanja.
Barner je brend osnovan početkom 2017. godine u Barseloni. Nakon što su živote proveli uronjeni u digitalni svet, osnivači ovog brenda identifikovali su problem koji ne pogađa samo njih, već milione ljudi širom sveta: preterano izlaganje plavoj svetlosti ekrana. Želeli su da pronađu rešenje koje bi im zaštitilo oči i poboljšalo kvalitet života, bez žrtvovanja stila. Nakon što su shvatili da trenutna rešenja na tržištu nisu dovoljno dobra, odlučili su da kreiraju svoja. Do danas, prodato je preko 15.000 Barner naočara za kompjuter, koje poboljšavaju digitalni život korisnicima u više od 80 zemlja sveta.
Nekoliko korisnih saveta za zaštitu očiju
Nosite naočare za računar ili naočare sa zaštitnim filterom za plavo svetlo. Izložite se prirodnom dnevnom svetlu. Često pravite pauze rokom rada za računarom. Nosite sunčane naočare tokom dana. Izbegavajte upotrebu digitalnih uređaja neposredno pre spavanja. Zaštitite oči od viška veštačkog plavog svetla najboljim računarskim naočarima.
Za nas koji već nosimo naočare, na raspolaganju su i dioptrijske naočare za čitanje.