Registruj se ili Uloguj ovde.     Pomoć     069609149     069609150     0113047098

Pribor za jelo

Sortiraj Proizvode:

Suzi Izbor Proizvoda:

Kliknite za detalje - Posuda za escajg Texell Design Edition TDE-PE102

Praktičan držač koji će sav escajg držati na okupu, na jednom mestu. Napravljen je od žice sa nano-hrom premazom. Ima oblik kocke, a dimenzije su mu 12x12x16cm

cena: 1289 dinara

šifra: 57986

Ocena Posetilaca(60)
Kliknite za detalje - Kikkerland pribor za jelo na kampovanju 4 u 1 CD506

Praktičan komplet pribora za jelo pogodan za nošenje na izlete, kampovanje... Set sadrži nož, viljušku, kašiku i otvarač za flaše. Svi delovi pribora se uklapaju u jedan.

RASPRODATO
cena: 1350 dinara

šifra: 38990

Ocena Posetilaca(84)
Kliknite za detalje - Ocedjivač za sudove Design Edition TDE-OS107 – Texell

Praktičan ocedjivač za sudove koji će sav escajg držati na okupu.

RASPRODATO
cena: 1299 dinara

šifra: 78729

Ocena Posetilaca(55)
Prikazano 1 do 3 od 3  

Osnovni pribor za jelo čine nož, viljuška i kašika. Dodatno, kompleti escajga sadrže i set malih dezertnih kašika ili viljuški. Uobičajeno, pribor za jelo se pravi od nerđajućeg čelika ili lakih metala koji udobno leže u ruci. Nerđajući čelik je legura (što znači da se sastoji od više metala) i dostupan je u različitim razredima ili sastavima. Najčešći tipovi nerđajućeg čelika koji se koriste kod pribora za jelo su 18/10, 18/8 i 18/0. Ovi brojevi ukazuju na procenat hroma i nikla u vrsti nerđajućeg čelika od koje je escajg izrađen. Oba metala povećavaju čvrstoću čelika, dok nikl poboljšava otpornost na koroziju i sjaj legure. Pribor za jelo od nerđajućeg čelika 18/10 ili 18/8, ima veći sadržaj nikla, dok oznaka 18/0 znači da nerđajući čelik ne sadrži nikl, te nije toliko otporan na koroziju i vremenom će više pokazivati površinsko grebanje. Pribor za jelo evropske proizvodnje, materijal izrade označava kao inox, što je takođe naziv za nerđajući čelik. Sadržaj hroma u inox čeliku može biti od 10-18 procenata, u zavisnosti od proizvođača.
Saveti za postavljanje stola
Bilo da organizujete svečani ručak, neformalnu večeru ili slavsku trpezu, pravilan raspored pribora za jelo daće posebnu notu svakom obroku. Viljuška se postavljaju sa leve strane tanjira, a nož sa desne. Kašika se postavlja desno od noža, tako da nož bude bliže tanjiru. Pribor za desert, dezertna kašika ili viljuška, postavlja se iznad tanjira tako da drška bude okrenuta desnoj ruci. Čaša za vodu i čaša za vino su raspoređene iznad tanjira, pored pribora za dezert, a iznad noža i kašike.
Za kraj, salveta je neophodna uz svakom obroku, a postavljanje salveta takođe bitan deo bontona za stolom. Možete je postaviti na tanjir ili sa strane, pored tanjira, najčešće ispod viljuške.
Saveti za održavanje vašeg pribora za jelo
Isperite pribor za jelo odmah nakon svake upotrebe kako biste sprečili hemijsku reakciju soli ili kiselina.
Pribor za jelo napravljen od hromiranog čelika pogodan je za pranje u mašini za sudove. Ukoliko za pranje escajga koristite mašinu za sudove, srebrni pribor za jelo i pribor od nerđajućeg čelika je potrebno prati i odlagati odvojeno. Noževe odvojite u zasebnu korpu i uverite se da nisu u kontaktu sa srebrom. Kašike i viljuške trebaju da budu okrenute drškama na dole, što omogućava da voda bolje ispere pribor za jelo. Odmah nakon procesa pranja, izvadite pribor za jelo iz mašine za sudove i ukoliko je moguće osušite ga. Proverite oštrice i skinite tragove rđe ili fleka čim ih uočite, ako je potrebno ispolirajte ih i nikada ne ostavljajte escajg u zatvorenoj mašini za sudove, jer je vlažnost vazduha veoma visoka. Preporučujemo da posebnu pažnju obratite na noževe, koji su skloniji koroziji ukoliko nisu pravilno odloženi.

© SVE ZA KUĆU DOO BEOGRAD 2003. - 2024.