OSTALI SAVETI
1. Uvod
2. Klasičan stil
3. Art Deco
4. Engleski "Country" stil
5. Japanski stil dekoracije Azijskim bojama, dezenima i nameštajem
6. Mediteranski stil
7. Marokanski stil - kreirajte oazu u svom domu
8. Karakteristike stila američkog Jugozapada
9. Otrcano a Šik – san svakog dekoratera hobiste
Stilovi u uređenju enterijera
4. Engleski "Country" stil
Postoji mnogo podvarijanti engleskog "country" stila, od krajnje tradicionalnog do strogo formalnog, baziranog na maksimalnoj praktičnosti prostora. Tradicionalne engleske seoske kuće su izvorno pripadale farmerima sa jednostavnim prohtevima i nerafinisanim estetskim zahtevima. Materijali i nameštaj su bili jednostavni i funkcionalni, najčešće napravljeni od strane lokalnih majstora.

Kod ovog stila, boje velikih površina su instinktivno preuzete iz prirode. Najbolje je koristiti jesenje boje: nijansa kestena, razne nijanse zelene, bledo žute i narandžaste daju prostoru toplu i udobnu karakteristiku. U istom stilu su i šaloni i, vrata i pregrade, s tim što se oni ponekad mogu ofarbati u jarke ili žive boje, što je karakteristika novih šik kuća kakve se sreću u urbanim sredinama.

Oprema:

 • Ručno tkani tepisi, prostirke, ćebad, dezenirani jastučići i vezene prekrivke za nameštaj (obično nasledeni od starijih generacija). Svi materijali moraju imati crtu starosti i istrošenosti, a treba insistirati na starinskom glomaznom, ali krajnje udobnom nameštaju.

 • Zavese najčešće imaju jednostavan dezen i prozračno tkanje, što doprinosi boljoj atmosferi u manjim prostorijama. Dužina zavesa je obično tik ispod nivoa donje daske prozora. Može se pokušati i sa "uradi sam" zavesama, koje se prave bez šavova, jednostavnim kačenjem isečenih komada platna na metalne ili drvene nosače.

 • Nameštaj: nameštaj je uglavnom od drveta, gvožđa i bronze. Dobri primeri su tamni hrastovi sanduci sa ručno radenim gravurama, i masivne ali jednostavne drvene police za knjige. Izbor između svetlog i tamnog drveta vam daje mogućnost nameštanja kako tamnih, tako i svetlijih prostorija.

 • Kuhinje u ovakvim kućama su uglavnom male i popunjene kredencima, policama, posuđem i kuhinjskim aparatima. Kuhinjski sto je veliki i prekriven bogatim prekrivačem koji se spušta sve do zemlje.

 • Kada su u pitanju nameštaj, oprema i sitne dekoracije, slobodno kombinujte tradicionalne proizvode sa modernim - ovaj stil to u potpunosti toleriše. U ovom stilu su česti i zidovi obojeni tamnim bojama dragog kamenja, kao i razne vrste teksturiranih zidnih obloga, kao što je španski zid.

 • Engleski "country" stil neizostavno zahteva prisustvo velike količine svežeg cveća, po mogućnosti kamina i bogatih svećnjaka koji prostoru daju udobnu ali i po malo svečanu atmosferu.

  Ako se nađete u nedoumici držite se sledećeg saveta: ovom stilu odgovara sve što je arhaično, pomalo istrošeno i sve što dolazi iz prirode.
 •  
  <<nazad | napred>>
  Akcijska ponuda Super cene Schleich Figure Životinja Sportska i fitnes oprema
  Intex Vodena Igraonica sa 2 bazena Akcija
  Party Paviljon 3 x 9 m Akcija
  Preciscivac Vazduha Akcija
  Leifheit Rolly Mobil 25795 Akcija
  Rasprodaja Poslednji Komadi
  Kućni, hotelski, kancelarijski sefovi