OSTALI SAVETI
1. Uvod
2. Klasičan stil
3. Art Deco
4. Engleski "Country" stil
5. Japanski stil dekoracije Azijskim bojama, dezenima i nameštajem
6. Mediteranski stil
7. Marokanski stil - kreirajte oazu u svom domu
8. Karakteristike stila američkog Jugozapada
9. Otrcano a Šik – san svakog dekoratera hobiste
Stilovi u uređenju enterijera
7. Marokanski stil - kreirajte oazu u svom domu
Maroko je uvek bio raskrsnica mnogih kultura i stilova - čak i danas se u njemu ravnopravno koristi mnoštvo jezika i narečja. Zato je često bio izvor inspiracije za mnoge slikare, pisce i naročito za umetnike iz hipi perioda. Maroko danas svi znaju kao privlačnu oazu usred pustinje, a ovakav stil uređenja domova je naročito popularan u Americi, gde se novoizgrađene kućice u elitnim predgrađima Santa Fea i cele Kalifornije opremaju baš u ovom stilu, koji polako počinje da osvaja i Njujork. Evo par osnovnih saveta za uređenje kuće ili stana u marokanskom stilu:

 • Zidove ofarbajte u žive boje, prvenstveno nijanse crvene, zelene i plave koje podsećaju na more, kao i žute, zlatne i braon koje se mogu naći u pustinji

 • Kreirajte tropsku atmosferu unošenjem egzoticnih biljaka, statua od terakote i neravnih (teksturiranih) zidova u unutrašnjost Vašeg doma.

 • Marokanske domove karakterišu i čuvene marokanske lampe i lusteri koje možete naći u specijalizovanim radnjama za osvetljenje.

  Marokanske lampe i lusteri

  Marokanske lampe i lusteri se razlikuju od svih drugih izvora svetlosti. Oni se ručno izrađuju na bučnim ulicama Marakeša ili Medine od strane veštih umetnika koji ih rezbare na velikim pijacama, uz opojne mirise začina i svirku krotitelja zmija koji izvode svoj šou za turiste. Bilo da je Vaša ambicija da svoj dom u potpunosti uredite u marokanskom maniru, ili samo želite da unesete poneki detalj ovog stila, lampa, lampion ili luster iz ove afričke zemlje moraju biti neizostavna stavka na Vašem spisku za nabavku.
 • <<nazad | napred>>
  Akcijska ponuda Super cene Schleich Figure Životinja Sportska i fitnes oprema
  Intex Vodena Igraonica sa 2 bazena Akcija
  Party Paviljon 3 x 9 m Akcija
  Preciscivac Vazduha Akcija
  Leifheit Rolly Mobil 25795 Akcija
  Rasprodaja Poslednji Komadi
  Kućni, hotelski, kancelarijski sefovi